Ден на кој се однесуваат резултатите 22/09/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 603 103 0 0 603 103 17%
2 ЦЈЗ Скопје 52 10 0 0 52 10 19%
3 Авицена 334 17 0 0 334 17 5%
4 Биотек 121 1 0 0 121 1 1%
5 Жан Митрев Клиника 154 7 0 0 154 7 5%
6 Систина 127 8 0 0 127 8 6%
7 Лаор 56 2 0 0 56 2 4%
8 МАНУ 129 21 0 0 129 21 16%
9 Судска медицина 12 0 0 0 12 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 45 7 0 0 45 7 16%
11 КИБФС 6 2 0 0 6 2 33%
12 ГАК 12 0 0 0 12 0 0%
13 Синлаб 118 5 0 0 118 5 4%
14 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1769 183 0 0 1769 183 10%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 51 1 38 6680 1081.5 258 41.8 3.9% 5824 598
2 Куманово 7 12 1708 1197.0 68 47.7 4.0% 1452 188
3 Дебар 4 1 280 1008.8 15 54.0 5.4% 226 39
4 Штип 1 5 1234 2342.8 27 51.3 2.2% 1154 53
5 Прилеп 15 8 639 670.4 38 39.9 5.9% 474 127
6 Тетово 13 3 1400 700.8 85 42.6 6.1% 1137 178
7 Струга 4 4 654 963.9 59 87.0 9.0% 531 64
8 Велес 3 312 470.9 15 22.6 4.8% 259 38
9 Битола 6 12 280 274.7 8 7.8 2.9% 214 58
10 Охрид 5 414 737.8 18 32.1 4.3% 344 52
11 Кавадарци 5 3 220 511.2 2 4.6 0.9% 183 35
12 Гостивар 9 2 917 765.6 49 40.9 5.3% 761 107
13 Гевгелија** 3 110 319.8 0 0.0 0.0% 51 59
14 Струмица 7 191 201.7 10 10.6 5.2% 59 122
15 Крива Паланка 4 1 2 102 426.5 4 16.7 3.9% 69 29
16 Радовиш 3 1 74 226.9 3 9.2 4.1% 48 23
17 Крушево 20 209.9 2 21.0 10.0% 15 3
18 Кочани 20 1 4 286 596.2 7 14.6 2.4% 162 117
19 Пробиштип 2 3 106 692.8 0 0.0 0.0% 87 19
20 Демир Хисар 61 728.2 2 23.9 3.3% 57 2
21 Македонски Брод 1 92 821.6 5 44.7 5.4% 74 13
22 Пехчево 1 42 841.2 0 0.0 0.0% 34 8
23 Берово 3 2 87 669.1 2 15.4 2.3% 58 27
24 Валандово 3 20 168.8 0 0.0 0.0% 9 11
25 Виница 4 103 530.2 3 15.4 2.9% 71 29
26 Делчево*** 5 1 150 623.9 6 25.0 4.0% 64 80
27 Кратово 24 250.8 0 0.0 0.0% 21 3
28 Свети Николе 3 319 1555.2 2 9.8 0.6% 297 20
29 Кичево 2 313 547.7 15 26.2 4.8% 263 35
30 Ресен 2 162 990.7 5 30.6 3.1% 143 14
31 Неготино* 49 208.8 2 8.5 4.1% 45 2
Вкупно 183 5 102 17049 824.0 710 34.3 4.2% 14186 2153
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**8 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 14 од Богданци, 12 странски државјани
***31 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 179404 17049 4982 24 174422 17025
1 ИЈЗ – Вирусологија 76626 9302 3226 22 73400 9280
2 ЦЈЗ Скопје 2519 295 0 0 2519 295
3 Авицена 17130 1264 0 0 17130 1264
4 Биотек 17767 839 0 0 17767 839
5 Жан Митрев Клиника 23652 1556 0 0 23652 1556
6 Систина 18774 891 0 0 18774 891
7 Лаор 1686 96 0 0 1686 96
8 МАНУ 12962 2024 1756 2 11206 2022
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 633 7 0 0 633 7
11 ЦЈЗ Битола 4490 527 0 0 4490 527
12 КИБФС 967 119 0 0 967 119
13 ГАК 952 31 0 0 952 31
14 Синлаб 484 10 0 0 484 10
15 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје

Аеродром 86
Центар 83
Гази Баба 74
Карпош 71
Чаир 67
Кисела Вода 58
Ѓорче Петров 38
Бутел 33
Илинден 16
Шуто Оризари 14
Сарај 13
Студеничани 11
Арачиново 9
Петровец 8
странец 7
Чучер Сандево 4
Сопиште 3
Зелениково 2
(blank) 1
Grand Total 598