Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 26.9.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 488 86 0 0 488 86 18%
2 ЦЈЗ Скопје 24 13 0 0 24 13 54%
3 Авицена 297 17 0 0 297 17 6%
4 Биотек 87 3 0 0 87 3 3%
5 Жан Митрев Клиника 72 5 0 0 72 5 7%
6 Систина 106 9 0 0 106 9 8%
7 Лаор 61 2 0 0 61 2 3%
8 МАНУ 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
9 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
10 ЦЈЗ Битола 58 11 0 0 58 11 19%
11 КИБФС 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
12 ГАК 16 1 0 0 16 1 6%
13 Синлаб 15 1 0 0 15 1 7%
14 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1224 148 0 0 1224 148 12%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 50 15 6881 1114,1 259 41,9 3,8% 5938 684
2 Куманово 4 5 1745 1222,9 70 49,1 4,0% 1493 182
3 Дебар 2 284 1023,2 15 54,0 5,3% 227 42
4 Штип 2 6 1251 2375,0 27 51,3 2,2% 1171 53
5 Прилеп 9 1 3 667 699,8 39 40,9 5,8% 500 128
6 Тетово 11 3 1424 712,8 87 43,6 6,1% 1163 174
7 Струга 2 664 978,6 59 87,0 8,9% 547 58
8 Велес 2 1 319 481,5 15 22,6 4,7% 270 34
9 Битола 6 4 296 290,4 8 7,8 2,7% 229 59
10 Охрид 5 421 750,3 20 35,6 4,8% 357 44
11 Кавадарци 6 1 236 548,4 2 4,6 0,8% 185 49
12 Гостивар 3 1 6 928 774,8 51 42,6 5,5% 774 103
13 Гевгелија** 1 125 363,5 0 0,0 0,0% 72 53
14 Струмица 6 4 233 246,0 12 12,7 5,2% 71 150
15 Крива Паланка 3 2 107 447,4 4 16,7 3,7% 74 29
16 Радовиш 1 2 76 233,1 4 12,3 5,3% 54 18
17 Крушево 20 209,9 2 21,0 10,0% 15 3
18 Кочани 18 1 6 340 708,8 8 16,7 2,4% 183 149
19 Пробиштип 110 718,9 0 0,0 0,0% 89 21
20 Демир Хисар 61 728,2 2 23,9 3,3% 57 2
21 Македонски Брод 92 821,6 5 44,7 5,4% 74 13
22 Пехчево 43 861,2 0 0,0 0,0% 40 3
23 Берово 11 102 784,4 2 15,4 2,0% 62 38
24 Валандово 1 31 261,6 0 0,0 0,0% 9 22
25 Виница 108 555,9 4 20,6 3,7% 75 29
26 Делчево*** 159 661,3 6 25,0 3,8% 68 85
27 Кратово 24 250,8 0 0,0 0,0% 24 0
28 Свети Николе 6 341 1662,4 2 9,8 0,6% 302 37
29 Кичево 5 324 566,9 15 26,2 4,6% 270 39
30 Ресен 164 1002,9 5 30,6 3,0% 143 16
31 Неготино* 1 53 225,8 2 8,5 3,8% 45 6
Вкупно 148 3 65 17629 852,0 725 35,0 4,1% 14581 2323
*12 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**8 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 17 од Богданци
***35 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 185321 17629 4982 24 180339 17605
1 ИЈЗ – Вирусологија 78389 9566 3226 22 75163 9544
2 ЦЈЗ Скопје 2747 329 0 0 2747 329
3 Авицена 18485 1341 0 0 18485 1341
4 Биотек 18292 876 0 0 18292 876
5 Жан Митрев Клиника 24177 1585 0 0 24177 1585
6 Систина 19326 926 0 0 19326 926
7 Лаор 1887 98 0 0 1887 98
8 МАНУ 13283 2086 1756 2 11527 2084
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 670 8 0 0 670 8
11 ЦЈЗ Битола 4737 555 0 0 4737 555
12 КИБФС 978 120 0 0 978 120
13 ГАК 1018 34 0 0 1018 34
14 Синлаб 570 17 0 0 570 17
15 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје

image.png