Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 30.8.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 53 4 0 0 53 4 8%
2 ЦЈЗ Скопје 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
3 Авицена 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
4 Биотек 52 0 0 0 52 0 0%
5 Жан Митрев Клиника 179 5 0 0 179 5 3%
6 Систина 143 2 0 0 143 2 1%
7 Лаор 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
8 МАНУ 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
9 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
10 ЦЈЗ Битола 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
11 КИБФС 7 0 0 0 7 0 0%
12 ГАК 16 0 0 0 16 0 0%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 450 11 0 0 450 11 2%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 3 44 5903 955,7 245 39,7 4,2% 4846 812
2 Куманово 1 1472 1031,6 63 44,2 4,3% 1030 379
3 Дебар 252 907,9 10 36,0 4,0% 158 84
4 Штип 16 1134 2152,9 22 41,8 1,9% 980 132
5 Прилеп 1 3 463 485,7 29 30,4 6,3% 323 111
6 Тетово 1 1211 606,2 78 39,0 6,4% 969 164
7 Струга 562 828,3 48 70,7 8,5% 454 60
8 Велес 2 270 407,5 14 21,1 5,2% 227 29
9 Битола 203 199,2 6 5,9 3,0% 158 39
10 Охрид 337 600,6 11 19,6 3,3% 292 34
11 Кавадарци 4 182 422,9 2 4,6 1,1% 104 76
12 Гостивар 1 1 2 791 660,4 36 30,1 4,6% 519 236
13 Гевгелија** 1 1 52 151,2 0 0,0 0,0% 23 29
14 Струмица 2 65 68,6 3 3,2 4,6% 43 19
15 Крива Паланка 1 47 196,5 1 4,2 2,1% 28 18
16 Радовиш 42 128,8 1 3,1 2,4% 35 6
17 Крушево 16 167,9 2 21,0 12,5% 14 0
18 Кочани 2 145 302,3 4 8,3 2,8% 114 27
19 Пробиштип 1 80 522,8 0 0,0 0,0% 67 13
20 Демир Хисар 60 716,2 2 23,9 3,3% 42 16
21 Македонски Брод 2 71 634,1 3 26,8 4,2% 52 16
22 Пехчево 18 360,5 0 0,0 0,0% 6 12
23 Берово 1 58 446,1 2 15,4 3,4% 7 49
24 Валандово 9 75,9 0 0,0 0,0% 7 2
25 Виница 1 1 3 71 365,5 1 5,1 1,4% 37 33
26 Делчево*** 1 60 249,6 1 4,2 1,7% 8 51
27 Кратово 19 198,6 0 0,0 0,0% 15 4
28 Свети Николе 11 288 1404,1 1 4,9 0,3% 234 53
29 Кичево 1 269 470,7 12 21,0 4,5% 192 65
30 Ресен 146 892,9 4 24,5 2,7% 142 0
31 Неготино* 1 45 191,7 2 8,5 4,4% 31 12
Вкупно 11 3 95 14341 693,1 603 29,1 4,2% 11157 2581
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 9 од Богданци
***13 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 148269 14341 4982 24 143287 14317
1 ИЈЗ – Вирусологија 68278 8041 3226 22 65052 8019
2 ЦЈЗ Скопје 1870 202 0 0 1870 202
3 Авицена 11881 1046 0 0 11881 1046
4 Биотек 14029 707 0 0 14029 707
5 Жан Митрев Клиника 19842 1334 0 0 19842 1334
6 Систина 14842 726 0 0 14842 726
7 Лаор 642 44 0 0 642 44
8 МАНУ 10972 1642 1756 2 9216 1640
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 459 7 0 0 459 7
11 ЦЈЗ Битола 3295 398 0 0 3295 398
12 КИБФС 759 85 0 0 759 85
13 ГАК 638 21 0 0 638 21
14 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
image.png