Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 28.9.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 199 13 0 0 199 13 7%
2 ЦЈЗ Скопје 33 3 0 0 33 3 9%
3 Авицена 276 20 0 0 276 20 7%
4 Биотек 184 11 0 0 184 11 6%
5 Жан Митрев Клиника 184 6 0 0 184 6 3%
6 Систина 156 12 0 0 156 12 8%
7 Лаор 37 3 0 0 37 3 8%
8 МАНУ 184 34 0 0 184 34 18%
9 Судска медицина 11 1 0 0 11 1 9%
10 ЦЈЗ Битола 59 6 0 0 59 6 10%
11 КИБФС 4 1 0 0 4 1 25%
12 ГАК 25 2 0 0 25 2 8%
13 Синлаб 20 0 0 0 20 0 0%
14 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1372 112 0 0 1372 112 8%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Кумулативна инциденца Умрени (вкупно) Морталитет (кумулативно) Леталитет (кумулативно) Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 46 3 42 6948 1124,9 264 42,7 3,8% 6001 683
2 Куманово 7 8 1755 1230,0 71 49,8 4,0% 1504 180
3 Дебар 285 1026,8 15 54,0 5,3% 227 43
4 Штип 1 3 1252 2376,9 27 51,3 2,2% 1176 49
5 Прилеп 2 8 673 706,1 39 40,9 5,8% 508 126
6 Тетово 1 1 10 1426 713,8 89 44,6 6,2% 1178 159
7 Струга 6 2 6 669 986,0 61 89,9 9,1% 559 49
8 Велес 4 4 323 487,5 15 22,6 4,6% 274 34
9 Битола 7 3 303 297,3 8 7,8 2,6% 233 62
10 Охрид 4 10 426 759,2 20 35,6 4,7% 367 39
11 Кавадарци 2 236 548,4 2 4,6 0,8% 187 47
12 Гостивар 3 13 931 777,3 51 42,6 5,5% 791 89
13 Гевгелија** 11 125 363,5 0 0,0 0,0% 85 40
14 Струмица 11 1 4 242 255,5 13 13,7 5,4% 75 154
15 Крива Паланка 2 107 447,4 4 16,7 3,7% 78 25
16 Радовиш 3 2 79 242,2 4 12,3 5,1% 59 16
17 Крушево 2 20 209,9 2 21,0 10,0% 17 1
18 Кочани 4 4 353 735,9 8 16,7 2,3% 193 152
19 Пробиштип 1 1 112 732,0 0 0,0 0,0% 92 20
20 Демир Хисар 61 728,2 2 23,9 3,3% 57 2
21 Македонски Брод 2 93 830,6 5 44,7 5,4% 76 12
22 Пехчево 1 44 881,2 0 0,0 0,0% 41 3
23 Берово 1 3 103 792,1 2 15,4 1,9% 65 36
24 Валандово 1 1 32 270,0 0 0,0 0,0% 10 22
25 Виница 1 2 111 571,4 4 20,6 3,6% 79 28
26 Делчево*** 1 1 8 161 669,6 7 29,1 4,3% 76 78
27 Кратово 1 25 261,3 0 0,0 0,0% 24 1
28 Свети Николе 4 3 347 1691,7 2 9,8 0,6% 306 39
29 Кичево 2 3 326 570,4 15 26,2 4,6% 274 37
30 Ресен 1 1 165 1009,1 5 30,6 3,0% 144 16
31 Неготино* 53 225,8 2 8,5 3,8% 45 6
Вкупно 112 8 159 17786 859,6 737 35,6 4,1% 14801 2248
*12 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**8 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 17 од Богданци
***35 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 187080 17786 4982 24 182098 17762
1 ИЈЗ – Вирусологија 78770 9604 3226 22 75544 9582
2 ЦЈЗ Скопје 2791 335 0 0 2791 335
3 Авицена 18761 1358 0 0 18761 1358
4 Биотек 18476 887 0 0 18476 887
5 Жан Митрев Клиника 24439 1599 0 0 24439 1599
6 Систина 19586 950 0 0 19586 950
7 Лаор 1924 101 0 0 1924 101
8 МАНУ 13467 2120 1756 2 11711 2118
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 681 9 0 0 681 9
11 ЦЈЗ Битола 4796 561 0 0 4796 561
12 КИБФС 984 121 0 0 984 121
13 ГАК 1053 36 0 0 1053 36
14 Синлаб 590 17 0 0 590 17
15 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
image.png