Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 14/05/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови)
1 ИЈЗ – Вирусологија 257 13
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 14 0
3 Авицена (скрининг) 8 0
4 Биотек (приватни) 20 0
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 33 1
6 Систина (приватни) 19 1
7 МАНУ 109 2
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 460 17
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 14/05/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Умрени (вкупно) Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 3 1 7 592 19 439 134
2 Куманово 2 6 413 20 350 43
3 Дебар 51 4 47 0
4 Штип 35 2 32 1
5 Прилеп 3 2 193 12 118 63
6 Тетово 6 131 10 53 68
7 Струга 69 14 49 6
8 Велес 2 1 1 113 7 57 49
9 Битола 1 26 2 17 7
10 Охрид 17 0 15 2
11 Кавадарци 5 1 4 0
12 Гостивар 19 2 14 3
13 Гевгелија 4 0 4 0
14 Струмица 2 0 2 0
15 Крива Паланка 6 0 4 2
16 Радовиш 4 0 4 0
17 Крушево 3 1 2 0
18 Кочани 31 2 25 4
19 Пробиштип 2 0 2 0
20 Демир Хисар 1 0 1 0
21 Македонски Брод 2 0 2 0
22 Пехчево 3 0 2 1
23 Берово 1 0 0 1
24 Валандово 1 0 0 1
25 Виница 2 0 2 0
26 Делчево 1 1 0 0
27 Кратово 2 0 0 2
28 Кичево 2 0 2 0
29 Неготино* 9 0 4 5
Вкупно 17 2 16 1740 97 1251 392
*седум заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни
Сите лаборатории 20548 1740
1 ИЈЗ – Вирусологија 13728 1405
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 548 38
3 Авицена (скрининг) 500 32
4 Биотек (приватни) 1149 48
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 3682 162
6 Систина (приватни) 571 22
7 МАНУ 370 33