Почитувани претставници на медиумите,

 

УТРЕ, на 19.03.2020г, во 13 часот, во ДОЛНАТА САЛА на ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ, Директорот доц д-р Шабан МЕМЕТИ и Директорот на Центар за јавно здравје д-р Арбен Зибери ќе одржат прес конференција на која што, заедно со прим. д-р Жарко Караџовски, ќе ве информираат  за улогата и мерките што двете институции ги превземаат во справувањето и превенцијата со КОВИД19 .
 
Покануваме новинарски екипи да го проследат пресот.