Светски ден на ракот е шанса да се подигне нашата колективна свест во име на подобрување на општото знаење околу ракот и разрешување на заблудите за болеста. На глобално ниво, фокусот е на пораките од четирите мита или заблуди. Запознајте се со вистината и доказите.

ПРЕВЗЕМИ ДОКУМЕНТ СО ИНФОРМАЦИИ ЗА СВЕТСКИОТ ДЕН НА БОРБАТА ПРОТИВ РАКОТ