Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 10/07/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 641 85 0 0 641 85 13%
2 ЦЈЗ Скопје 23 1 0 0 23 1 4%
3 Авицена 208 33 0 0 208 33 16%
4 Биотек 102 19 0 0 102 19 19%
5 Жан Митрев Клиника 228 24 0 0 228 24 11%
6 Систина 181 9 0 0 181 9 5%
7 МАНУ 134 22 0 0 134 22 16%
8 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
9 ЦЈЗ Битола 27 5 0 0 27 5 19%
10 Лаборатории од странство 1 1 0 0 1 1 100%
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1545 199 0 0 1545 199 13%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 10/07/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје*** 90 1 94 3803 615.7 152 24.6 4.0% 1787 1864
2 Куманово 17 848 594.3 43 30.1 5.1% 624 181
3 Дебар 6 1 143 515.2 5 18.0 3.5% 57 81
4 Штип 9 1 4 430 816.4 9 17.1 2.1% 256 165
5 Прилеп 3 1 294 308.4 20 21.0 6.8% 213 61
6 Тетово 12 4 9 856 428.5 63 31.5 7.4% 470 323
7 Струга 12 2