Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 10/05/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови)
1 ИЈЗ – Вирусологија 122 20
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 0 0
3 Авицена (скрининг) 0 0
4 Биотек (приватни) 0 0
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 17 0
6 Систина (приватни) 0 0
7 МАНУ 6 2
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 145 22
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 10/05/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Умрени (вкупно) Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 13 17 563 18 417 128
2 Куманово 9 408 20 344 44
3 Дебар 51 4 47 0
4 Штип 35 2 31 2
5 Прилеп 2 12 178 11 109 58
6 Тетово 7 3 117 9 50 58
7 Струга 12 67 14 49 4
8 Велес 107 5 53 49
9 Битола 23 2 17 4
10 Охрид 9 15 0 15 0
11 Кавадарци 5 1 3 1
12 Гостивар 1 19 2 13 4
13 Гевгелија 4 0 4 0
14 Струмица 2 0 2 0
15 Крива Паланка 6 0 4 2
16 Радовиш 4 0 4 0
17 Крушево 3 1 2 0
18 Кочани 31 2 24 5
19 Пробиштип 2 0 2 0
20 Демир Хисар 1 0 1 0
21 Македонски Брод 2 0 2 0
22 Пехчево 3 0 1 2
23 Берово 1 0 0 1
24 Валандово 1 0 0 1
25 Виница 2 0 2 0
26 Делчево 1 0 0 1
27 Кратово 2 0 0 2
28 Кичево 1 2 0 2 0
29 Неготино* 9 0 2 7
Вкупно 22 0 64 1664 91 1200 373
*седум заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни
Сите лаборатории 19241 1664
1 ИЈЗ – Вирусологија 13042 1353
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 486 33
3 Авицена (скрининг) 462 31
4 Биотек (приватни) 1033 42
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 3524 157
6 Систина (приватни) 487 20
7 МАНУ 207 28