Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 12.8.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 792 57 0 0 792 57 7%
2 ЦЈЗ Скопје 29 3 0 0 29 3 10%
3 Авицена 168 12 0 0 168 12 7%
4 Биотек 140 12 0 0 140 12 9%
5 Жан Митрев Клиника 260 18 0 0 260 18 7%
6 Систина 221 10 0 0 221 10 5%
8 МАНУ 131 16 0 0 131 16 12%
9 Судска медицина 12 0 0 0 12 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 70 11 0 0 70 11 16%
11 КИБФС 9 2 0 0 9 2 22%
12 ГАК 16 0 0 0 16 0 0%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1848 141 0 0 1848 141 8%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 12.8.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 48 1 37 5287 856,0 219 35,5 4,1% 4001 1067
2 Куманово 21 27 1214 850,8 57 39,9 4,7% 899 258
3 Дебар 2 223 803,5 7 25,2 3,1% 92 124
4 Штип 15 56 1017 1930,8 18 34,2 1,8% 698 301
5 Прилеп 1 3 348 365,1 24 25,2 6,9% 291 33
6 Тетово 5 1103 552,2 74 37,0 6,7% 861 168
7 Струга 1 494 728,1 45 66,3 9,1% 289 160
8 Велес 238 359,2 13 19,6 5,5% 200 25
9 Битола 7 1 178 174,6 6 5,9 3,4% 95 77
10 Охрид 303 540,0 10 17,8 3,3% 217 76
11 Кавадарци 9 4 143 332,3 1 2,3 0,7% 35 107
12 Гостивар 4 14 610 509,3 28 23,4 4,6% 288 294
13 Гевгелија** 1 5 27 78,5 0 0,0 0,0% 16 11
14 Струмица 4 47 49,6 3 3,2 6,4% 13 31
15 Крива Паланка 28 117,1 0 0,0 0,0% 14 14
16 Радовиш 2 36 110,4 1 3,1 2,8% 26 9
17 Крушево 16 167,9 2 21,0 12,5% 11 3
18 Кочани 4 124 258,5 4 8,3 3,2% 88 32
19 Пробиштип 2 66 431,3 0 0,0 0,0% 46 20
20 Демир Хисар 1 1 50 596,9 1 11,9 2,0% 18 31
21 Македонски Брод 4 1 61 544,8 2 17,9 3,3% 12 47
22 Пехчево 6 120,2 0 0,0 0,0% 6 0
23 Берово 1 11 84,6 1 7,7 9,1% 3 7
24 Валандово 7 59,1 0 0,0 0,0% 6 1
25 Виница 7 42 216,2 0 0,0 0,0% 4 38
26 Делчево*** 6 25,0 1 4,2 16,7% 4 1
27 Кратово 15 156,8 0 0,0 0,0% 12 3
28 Свети Николе 3 11 253 1233,4 0 0,0 0,0% 175 78
29 Кичево 5 1 7 225 393,7 10 17,5 4,4% 90 125
30 Ресен 1 146 892,9 4 24,5 2,7% 132 10
31 Неготино* 1 33 140,6 1 4,3 3,0% 20 12
Вкупно 141 2 175 12357 594,8 532 25,6 4,3% 8662 3163
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 4 од Богданци
***4 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 120950 12357 4982 24 115968 12333
1 ИЈЗ – Вирусологија 59015 6913 3226 22 55789 6891
2 ЦЈЗ Скопје 1584 188 0 0 1584 188
3 Авицена 8802 934 0 0 8802 934
4 Биотек 9945 537 0 0 9945 537
5 Жан Митрев Клиника 16111 1166 0 0 16111 1166
6 Систина 11167 627 0 0 11167 627
7 Лаор 124 25 0 0 124 25
8 МАНУ 9932 1469 1756 2 8176 1467
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 369 7 0 0 369 7
11 ЦЈЗ Битола 2146 328 0 0 2146 328
12 КИБФС 582 63 0 0 582 63
13 ГАК 412 13 0 0 412 13
14 Лаборатории од странство 6 6 0 0 6 6
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
image.png