Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 8/15/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
ИЈЗ – Вирусологија 560 53 0 0 560 53 9%
ЦЈЗ Скопје 12 2 0 0 12 2 17%
Авицена 168 6 0 0 168 6 4%
Биотек 149 14 0 0 149 14 9%
Жан Митрев Клиника 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
Систина 191 5 0 0 191 5 3%
МАНУ 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ЦЈЗ Битола 59 3 0 0 59 3 5%
КИБФС 7 4 0 0 7 4 57%
ГАК 10 0 0 0 10 0 0%
Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1156 87 0 0 1156 87 8%
Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 8/15/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
Скопје 34 3 35 5407 875.4 226 36.6 4.2% 4178 1003
Куманово 13 1 1264 885.8 57 39.9 4.5% 934 273
Дебар 226 814.3 7 25.2 3.1% 152 67
Штип 4 1043 1980.1 18 34.2 1.7% 753 272
Прилеп 358 375.6 24 25.2 6.7% 297 37
Тетово 8 1 1137 569.2 74 37.0 6.5% 904 159
Струга 1 1 521 767.9 46 67.8 8.8% 289 186
Велес 243 366.8 13 19.6 5.3% 202 28
Битола 1 184 180.5 6 5.9 3.3% 102 76
Охрид 306 545.4 10 17.8 3.3% 217 79
Кавадарци 4 152 353.2 2 4.6 1.3% 40 110
Гостивар 20 1 645 538.5 29 24.2 4.5% 331 285
Гевгелија** 28 81.4 0 0.0 0.0% 18 10
Струмица 2 51 53.8 3 3.2 5.9% 26 22
Крива Паланка 28 117.1 0 0.0 0.0% 23 5
Радовиш 38 116.5 1 3.1 2.6% 27 10
Крушево 16 167.9 2 21.0 12.5% 12 2
Кочани 128 266.8 4 8.3 3.1% 90 34
Пробиштип 2 69 451.0 0 0.0 0.0% 52 17
Демир Хисар 53 632.7 1 11.9 1.9% 20 32
Македонски Брод 65 580.5 2 17.9 3.1% 14 49
Пехчево 8 160.2 0 0.0 0.0% 6 2
Берово 1 1 14 107.7 2 15.4 14.3% 4 8
Валандово 8 67.5 0 0.0 0.0% 6 2
Виница 46 236.8 0 0.0 0.0% 5 41
Делчево*** 8 33.3 1 4.2 12.5% 4 3
Кратово 1 15 156.8 0 0.0 0.0% 13 2
Свети Николе 6 258 1257.8 1 4.9 0.4% 197 60
Кичево 3 239 418.2 10 17.5 4.2% 102 127
Ресен 146 892.9 4 24.5 2.7% 133 9
Неготино* 35 149.1 1 4.3 2.9% 23 11
Вкупно 87 5 51 12739 613.2 544 26.2 4.3% 9174 3021
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 4 од Богданци
***4 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 126284 12739 4982 24 121302 12715
ИЈЗ – Вирусологија 60951 7120 3226 22 57725 7098
ЦЈЗ Скопје 1644 190 0 0 1644 190
Авицена 9324 956 0 0 9324 956
Биотек 10851 583 0 0 10851 583
Жан Митрев Клиника 16736 1202 0 0 16736 1202
Систина 11934 647 0 0 11934 647
Лаор 124 25 0 0 124 25
МАНУ 10120 1491 1756 2 8364 1489
Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
Судска медицина 383 7 0 0 383 7
ЦЈЗ Битола 2405 345 0 0 2405 345
КИБФС 609 72 0 0 609 72
ГАК 442 14 0 0 442 14
Лаборатории од странство 6 6 0 0 6 6
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
Чаир 142
Гази Баба 126
Аеродром 124
Карпош 102
Центар 90
Кисела Вода 78
Ѓорче Петров 69
Бутел 66
Шуто Оризари 63
Сарај 36
Студеничани 31
Арачиново 18
Илинден 14
Сопиште 12
Чучер Сандево 9
(blank) 8
Петровец 7
Зелениково 5
странец 3
Grand Total 1003