Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 16/07/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 452 62 0 0 452 62 14%
2 ЦЈЗ Скопје 16 1 0 0 16 1 6%
3 Авицена 238 40 0 0 238 40 17%
4 Биотек 143 5 0 0 143 5 3%
5 Жан Митрев Клиника 243 14 0 0 243 14 6%
6 Систина 169 6 0 0 169 6 4%
7 МАНУ 155 24 0 0 155 24 15%
8 Судска медицина 35 1 0 0 35 1 3%
9 ЦЈЗ Битола 55 7 0 0 55 7 13%
10 КИБФС 106 4 0 0 106 4 4%
11 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1612 164 0 0 1612 164 10%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 16/07/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје*** 59 3 42 4141 670.4 163 26.4 3.9% 2141 1837
2 Куманово 12 894 626.5 44 30.8 4.9% 624 226
3 Дебар 18 172 619.7 5 18.0 2.9% 57 110
4 Штип 17 7 510 968.2 10 19.0 2.0% 287 213
5 Прилеп 1 306 321.0 23 24.1 7.5% 226 57
6 Тетово 6 1 1 906 453.5 66 33.0 7.3% 545 295
7 Струга 6 4 348 512.9 38 56.0 10.9% 141 169
8 Велес 1 205 309.4 13 19.6 6.3% 162 30
9 Битола 1 85 83.4 2 2.0 2.4% 42 41
10 Охрид 6 229 408.1 7 12.5 3.1% 108 114
11 Кавадарци 2 3 28 65.1 1 2.3 3.6% 10 17
12 Гостивар 9 272 227.1 18 15.0 6.6% 77 177
13 Гевгелија** 13 37.8 0 0.0 0.0% 10 3
14 Струмица 24 25.3 1 1.1 4.2% 7 16
15 Крива Паланка 19 79.4 0 0.0 0.0% 11 8
16 Радовиш 15 46.0 0 0.0 0.0% 4 11
17 Крушево 12 125.9 2 21.0 16.7% 3 7
18 Кочани 80 166.8 3 6.3 3.8% 65 12
19 Пробиштип 2 41 268.0 0 0.0 0.0% 15 26
20 Демир Хисар 1 12 143.2 0 0.0 0.0% 1 11
21 Македонски Брод 9 80.4 0 0.0 0.0% 4 5
22 Пехчево 6 120.2 0 0.0 0.0% 5 1
23 Берово 4 30.8 1 7.7 25.0% 2 1
24 Валандово 6 50.6 0 0.0 0.0% 6 0
25 Виница 4 20.6 0 0.0 0.0% 3 1
26 Делчево 1 4.2 1 4.2 100.0% 0 0
27 Кратово 9 94.1 0 0.0 0.0% 4 5
28 Свети Николе 23 2 179 872.7 0 0.0 0.0% 15 164
29 Кичево 6 94 164.5 3 5.2 3.2% 12 79
30 Ресен*** 1 1 7 140 856.2 4 24.5 2.9% 70 66
31 Неготино* 1 22 93.7 1 4.3 4.5% 19 2
Вкупно 164 5 74 8786 422.9 406 19.5 4.6% 4676 3704
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**2 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Богданци, еден е од Дојран
***5 пријавени случаи се странски државјани моментално хоспитализирани во Скопје и 1 во КБ Битола кој престоујвал во Ресен
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 83216 8786 4982 24 78234 8762
1 ИЈЗ – Вирусологија 42426 4981 3226 22 39200 4959
2 ЦЈЗ Скопје 975 159 0 0 975 159
3 Авицена 5339 699 0 0 5339 699
4 Биотек 6641 388 0 0 6641 388
5 Жан Митрев Клиника 11198 821 0 0 11198 821
6 Систина 6996 420 0 0 6996 420
7 Лаор 20 7 0 0 20 7
8 МАНУ 7549 1072 1756 2 5793 1070
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 209 6 0 0 209 6
11 ЦЈЗ Битола 844 129 0 0 844 129
12 КИБФС 259 18 0 0 259 18
13 Лаборатории од странство 5 5 0 0 5 5
image.png