Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 16.8.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
ИЈЗ – Вирусологија 514 84 0 0 514 84 16%
ЦЈЗ Скопје 12 0 0 0 12 0 0%
Авицена 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
Биотек 33 0 0 0 33 0 0%
Жан Митрев Клиника 148 3 0 0 148 3 2%
Систина 135 5 0 0 135 5 4%
МАНУ 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ЦЈЗ Битола 51 9 0 0 51 9 18%
КИБФС 11 1 0 0 11 1 9%
ГАК 7 0 0 0 7 0 0%
Лаборатории од странство 1 1 0 0 1 1 100%
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 912 103 0 0 912 103 11%
Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 16.8.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
Скопје 13 1 60 5418 877,2 227 36,8 4,2% 4238 953
Куманово 26 1289 903,4 57 39,9 4,4% 934 298
Дебар 226 814,3 7 25,2 3,1% 152 67
Штип 5 17 1048 1989,6 18 34,2 1,7% 770 260
Прилеп 7 4 365 382,9 24 25,2 6,6% 301 40
Тетово 3 12 1141 571,2 74 37,0 6,5% 916 151
Струга 19 521 767,9 46 67,8 8,8% 308 167
Велес 1 243 366,8 14 21,1 5,8% 202 27
Битола 2 184 180,5 6 5,9 3,3% 104 74
Охрид 2 16 309 550,7 10 17,8 3,2% 233 66
Кавадарци 6 13 158 367,2 2 4,6 1,3% 53 103
Гостивар 15 11 660 551,1 29 24,2 4,4% 342 289
Гевгелија** 2 31 90,1 0 0,0 0,0% 18 13
Струмица 1 52 54,9 3 3,2 5,8% 26 23
Крива Паланка 2 2 30 125,4 0 0,0 0,0% 25 5
Радовиш 38 116,5 1 3,1 2,6% 27 10
Крушево 1 16 167,9 2 21,0 12,5% 13 1
Кочани 5 128 266,8 4 8,3 3,1% 95 29
Пробиштип 69 451,0 0 0,0 0,0% 52 17
Демир Хисар 7 2 60 716,2 1 11,9 1,7% 22 37
Македонски Брод 1 3 65 580,5 3 26,8 4,6% 17 45
Пехчево 8 160,2 0 0,0 0,0% 6 2
Берово 1 3 15 115,4 2 15,4 13,3% 7 6
Валандово 7 59,1 0 0,0 0,0% 6 1
Виница 5 10 51 262,5 0 0,0 0,0% 15 36
Делчево*** 2 10 41,6 1 4,2 10,0% 4 5
Кратово 1 15 156,8 0 0,0 0,0% 14 1
Свети Николе 3 2 261 1272,4 1 4,9 0,4% 199 61
Кичево 2 2 240 419,9 10 17,5 4,2% 104 126
Ресен 2 146 892,9 4 24,5 2,7% 135 7
Неготино* 1 36 153,4 1 4,3 2,8% 23 12
Вкупно 103 3 187 12840 618,0 547 26,3 4,3% 9361 2932
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 6 од Богданци
***4 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 127196 12840 4982 24 122214 12816
ИЈЗ – Вирусологија 61465 7202 3226 22 58239 7180
ЦЈЗ Скопје 1656 190 0 0 1656 190
Авицена 9324 956 0 0 9324 956
Биотек 10884 583 0 0 10884 583
Жан Митрев Клиника 16884 1205 0 0 16884 1205
Систина 12069 652 0 0 12069 652
Лаор 124 25 0 0 124 25
МАНУ 10120 1492 1756 2 8364 1490
Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
Судска медицина 383 7 0 0 383 7
ЦЈЗ Битола 2456 353 0 0 2456 353
КИБФС 620 73 0 0 620 73
ГАК 449 14 0 0 449 14
Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
image.png