Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 18-07-20
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 433 73 0 0 433 73 17%
2 ЦЈЗ Скопје 25 3 0 0 25 3 12%
3 Авицена 205 22 0 0 205 22 11%
4 Биотек 113 13 0 0 113 13 12%
5 Жан Митрев Клиника 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
6 Систина 88 8 0 0 88 8 9%
7 МАНУ 21 5 0 0 21 5 24%
8 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
9 ЦЈЗ Битола 19 3 0 0 19 3 16%
10 КИБФС 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
11 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 904 127 0 0 904 127 14%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 18-07-20 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје*** 57 5 35 4271 691.5 170 27.5 4.0% 2216 1885
2 Куманово 4 908 636.4 44 30.8 4.8% 624 240
3 Дебар 173 623.3 5 18.0 2.9% 57 111
4 Штип 13 8 582 1104.9 10 19.0 1.7% 295 277
5 Прилеп 311 326.3 23 24.1 7.4% 226 62
6 Тетово 6 1 33 944 472.6 69 34.5 7.3% 578 297
7 Струга 10 1 361 532.0 41 60.4 11.4% 141 179
8 Велес 1 206 310.9 13 19.6 6.3% 163 30
9 Битола 88 86.3 2 2.0 2.3% 43 43
10 Охрид 7 238 424.2 7 12.5 2.9% 108 123
11 Кавадарци 1 29 67.4 1 2.3 3.4% 10 18
12 Гостивар 8 5 294 245.5 19 15.9 6.5% 82 193
13 Гевгелија** 19 55.2 0 0.0 0.0% 10 9
14 Струмица 28 29.6 2 2.1 7.1% 7 19
15 Крива Паланка 22 92.0 0 0.0 0.0% 11 11
16 Радовиш 18 55.2 0 0.0 0.0% 4 14
17 Крушево 13 136.4 2 21.0 15.4% 3 8
18 Кочани 88 183.4 3 6.3 3.4% 65 20
19 Пробиштип 2 43 281.0 0 0.0 0.0% 16 27
20 Демир Хисар 1 15 179.1 0 0.0 0.0% 2 13
21 Македонски Брод 9 80.4 0 0.0 0.0% 4 5
22 Пехчево 1 6 120.2 0 0.0 0.0% 6 0
23 Берово 4 30.8 1 7.7 25.0% 2 1
24 Валандово 6 50.6 0 0.0 0.0% 6 0
25 Виница 5 25.7 0 0.0 0.0% 3 2
26 Делчево 1 4.2 1 4.2 100.0% 0 0
27 Кратово 2 12 125.4 0 0.0 0.0% 4 8
28 Свети Николе 12 197 960.4 0 0.0 0.0% 15 182
29 Кичево 4 1 100 175.0 4 7.0 4.0% 13 83
30 Ресен*** 140 856.2 4 24.5 2.9% 77 59
31 Неготино* 22 93.7 1 4.3 4.5% 19 2
Вкупно 127 8 83 9153 440.6 422 20.3 4.6% 4810 3921
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
***5 пријавени случаи се странски државјани моментално хоспитализирани во Скопје и 1 во КБ Битола кој престоујвал во Ресен
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 85820 9153 4982 24 80838 9129
1 ИЈЗ – Вирусологија 43334 5184 3226 22 40108 5162
2 ЦЈЗ Скопје 1023 163 0 0 1023 163
3 Авицена 5760 735 0 0 5760 735
4 Биотек 6928 404 0 0 6928 404
5 Жан Митрев Клиника 11549 863 0 0 11549 863
6 Систина 7315 441 0 0 7315 441
7 Лаор 20 7 0 0 20 7
8 МАНУ 7736 1110 1756 2 5980 1108
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 219 6 0 0 219 6
11 ЦЈЗ Битола 917 137 0 0 917 137
12 КИБФС 259 17 0 0 259 17
13 Лаборатории од странство 5 5 0 0 5 5
image.png