Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 21/07/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
ИЈЗ – Вирусологија 410 33 0 0 410 33 8%
ЦЈЗ Скопје 29 2 0 0 29 2 7%
Авицена 136 26 0 0 136 26 19%
Биотек 158 7 0 0 158 7 4%
Жан Митрев Клиника 322 37 0 0 322 37 11%
Систина 164 6 0 0 164 6 4%
МАНУ 135 19 0 0 135 19 14%
Судска медицина 12 0 0 0 12 0 0%
ЦЈЗ Битола 59 2 0 0 59 2 3%
КИБФС 5 5 0 0 5 5 100%
ГАК 7 0 0 0 7 0 0%
Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1437 137 0 0 1437 137 10%
Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 21/07/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени/ Изгубени за следење (вкупно) Активни случаи (вкупно)
Скопје*** 64 5 41 4413 714.5 179 29.0 4.1% 2325 1909
Куманово 7 2 940 658.8 48 33.6 5.1% 640 252
Дебар 175 630.5 5 18.0 2.9% 58 112
Штип 19 10 659 1251.1 11 20.9 1.7% 315 333
Прилеп 1 313 328.4 23 24.1 7.3% 234 56
Тетово 7 1 11 962 481.6 71 35.5 7.4% 594 297
Струга 14 25 391 576.3 41 60.4 10.5% 166 184
Велес 1 3 209 315.4 13 19.6 6.2% 169 27
Битола 2 96 94.2 2 2.0 2.1% 43 51
Охрид 5 36 250 445.6 7 12.5 2.8% 144 99
Кавадарци 32 74.4 1 2.3 3.1% 13 18
Гостивар 6 1 5 321 268.0 21 17.5 6.5% 93 207
Гевгелија** 19 55.2 0 0.0 0.0% 11 8
Струмица 31 32.7 2 2.1 6.5% 7 22
Крива Паланка 22 92.0 0 0.0 0.0% 14 8
Радовиш 2 1 28 85.9 1 3.1 3.6% 4 23
Крушево 1 14 146.9 2 21.0 14.3% 3 9
Кочани 90 187.6 3 6.3 3.3% 65 22
Пробиштип 46 300.6 0 0.0 0.0% 17 29
Демир Хисар 1 19 226.8 0 0.0 0.0% 2 17
Македонски Брод 10 89.3 0 0.0 0.0% 4 6
Пехчево 6 120.2 0 0.0 0.0% 6 0
Берово 4 30.8 1 7.7 25.0% 2 1
Валандово 6 50.6 0 0.0 0.0% 6 0
Виница 4 20.6 0 0.0 0.0% 3 1
Делчево 1 4.2 1 4.2 100.0% 0 0
Кратово 12 125.4 0 0.0 0.0% 5 7
Свети Николе 3 205 999.4 0 0.0 0.0% 15 190
Кичево 4 105 183.7 5 8.7 4.8% 14 86
Ресен*** 141 862.3 4 24.5 2.8% 80 57
Неготино* 23 98.0 1 4.3 4.3% 19 3
Вкупно 137 10 131 9547 459.5 442 21.3 4.6% 5071 4034
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**6 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 2 од Богданци и еден е странски државјанин
***5 пријавени случаи се странски државјани моментално хоспитализирани во Скопје и 1 во КБ Битола кој престојувал во Ресен
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 89703 9549 4982 24 84721 9525
ИЈЗ – Вирусологија 44917 5371 3226 22 41691 5349
ЦЈЗ Скопје 1062 165 0 0 1062 165
Авицена 6024 774 0 0 6024 774
Биотек 7249 418 0 0 7249 418
Жан Митрев Клиника 12211 934 0 0 12211 934
Систина 7731 457 0 0 7731 457
Лаор 20 7 0 0 20 7
МАНУ 8047 1157 1756 2 6291 1155
Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
Судска медицина 241 6 0 0 241 6
ЦЈЗ Битола 1017 146 0 0 1017 146
КИБФС 355 22 0 0 355 22
ГАК 68 5 0 0 68 5
Лаборатории од странство 6 6 0 0 6 6
Дистрибуција на заболени по општини во Скопје

image.png