Ден на кој се однесуваат резултатите 25/04/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови)
1 ИЈЗ – Вирусологија 290 16
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 0 0
3 Авицена (скрининг) 0 0
4 Биотек (приватни) 25 2
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 0 0
6 Систина (приватни) 15 0
7 МАНУ 5 1
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 335 19
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 25/04/2020 Умрени (нови) Вкупно Умрени (вкупно) Оздравени
1 Скопје 3 1 471 13 213
2 Куманово 8 1 371 15 94
3 Дебар 51 4 46
4 Штип 34 2 20
5 Прилеп 2 141 4 25
6 Тетово 73 4 24
7 Струга 2 64 12 26
8 Велес 2 66 3 11
9 Битола 19 0 5
10 Охрид 15 0 3
11 Кавадарци 5 1 2
12 Гостивар 1 15 1 2
13 Гевгелија 4 0 3
14 Струмица 2 0 2
15 Крива Паланка 5 0 2
16 Радовиш 4 0 4
17 Крушево 3 1 1
18 Кочани 28 1 16
19 Пробиштип 2 0 1
20 Демир Хисар 1 0
21 Македонски Брод 2 0
22 Пехчево 1 0
23 Валандово 1 0
24 Виница 1 2 0
25 Кичево 2 0
26 Неготино* 4 0
Вкупно 19 2 1386 61 500
*две заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни
Сите лаборатории 15120 1386
1 ИЈЗ – Вирусологија 10255 1142
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 345 25
3 Авицена (скрининг) 342 25
4 Биотек (приватни) 705 33
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 3231 153
6 Систина (приватни) 229 8
7 МАНУ 13 1