Ден на кој се однесуваат резултатите 30.6.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 232 33 0 0 232 33 14%
2 ЦЈЗ Скопје 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
3 Авицена 109 23 0 0 109 23 21%
4 Биотек 130 13 0 0 130 13 10%
5 Жан Митрев Клиника 203 21 0 0 203 21 10%
6 Систина 109 8 0 0 109 8 7%
7 Лаор 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
8 МАНУ 110 9 0 0 110 9 8%
9 Судска медицина 17 0 0 0 17 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 43 12 0 0 43 12 28%
11 Лаборатории од странство 1 1 0 0 1 1 100%
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 954 120 0 0 954 120 13%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 30.6.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 64 4 17 3134 507,4 116 18,8 3,7% 969 2049
2 Куманово 4 92 760 532,6 38 26,6 5,0% 511 211
3 Дебар 4 96 345,9 4 14,4 4,2% 48 44
4 Штип 2 2 347 658,8 7 13,3 2,0% 180 160
5 Прилеп 2 1 263 275,9 20 21,0 7,6% 206 37
6 Тетово 14 4 714 357,4 53 26,5 7,4% 267 394
7 Струга 5 225 331,6 29 42,7 12,9% 56 140
8 Велес 1 186 280,7 13 19,6 7,0% 133 40
9 Битола 3 54 53,0 2 2,0 3,7% 32 20
10 Охрид 7 174 310,1 4 7,1 2,3% 20 150
11 Кавадарци 18 41,8 1 2,3 5,6% 5 12
12 Гостивар 2 122 101,9 10 8,3 8,2% 46 66
13 Гевгелија** 10 29,1 0 0,0 0,0% 7 3
14 Струмица 15 15,8 1 1,1 6,7% 4 10
15 Крива Паланка 15 62,7 0 0,0 0,0% 6 9
16 Радовиш 4 12,3 0 0,0 0,0% 4 0
17 Крушево 6 63,0 1 10,5 16,7% 2 3
18 Кочани 69 143,8 2 4,2 2,9% 45 22
19 Пробиштип 19 124,2 0 0,0 0,0% 8 11
20 Демир Хисар 2 23,9 0 0,0 0,0% 1 1
21 Македонски Брод 1 5 44,7 0 0,0 0,0% 2 3
22 Пехчево 6 120,2 0 0,0 0,0% 3 3
23 Берово 2 15,4 0 0,0 0,0% 2 0
24 Валандово 6 50,6 0 0,0 0,0% 4 2
25 Виница 3 15,4 0 0,0 0,0% 3 0
26 Делчево 1 4,2 1 4,2 100,0% 0 0
27 Кратово 4 41,8 0 0,0 0,0% 3 1
28 Свети Николе 2 30 146,3 0 0,0 0,0% 4 26
29 Кичево 5 1 35 61,2 1 1,7 2,9% 5 29
30 Ресен 5 5 108 660,5 3 18,3 2,8% 11 94
31 Неготино* 21 89,5 0 0,0 0,0% 11 10
Вкупно 120 4 123 6454 310,7 306 14,7 4,7% 2598 3550
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**2 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Богданци
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 61727 6451 4982 24 56748 6430
1 ИЈЗ – Вирусологија 32617 3809 3226 22 29391 3787
2 ЦЈЗ Скопје 776 148 0 0 776 148
3 Авицена 3439 452 0 0 3439 452
4 Биотек 5135 258 0 0 5135 258
5 Жан Митрев Клиника 8415 580 0 0 8415 580
6 Систина 4716 274 0 0 4716 274
7 Лаор 20 7 0 0 20 7
8 МАНУ 5576 799 1756 2 3820 797
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 107 3 0 0 107 3
11 ЦЈЗ Битола 170 39 0 0 170 39
12 Лаборатории од странство 4 4 0 0 4 4
image (14)