Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 06/05/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови)
ИЈЗ – Вирусологија 218 24
Ветеринарен Факултет (скрининг) 17 0
Авицена (скрининг) 13 0
Биотек (приватни) 22 1
Жан Митрев Клиника (приватни) 19 2
Систина (приватни) 23 2
МАНУ 20 4
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 332 33
Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 06/05/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Умрени (вкупно) Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
Скопје 11 2 526 18 382 126
Куманово 2 6 404 20 314 70
Дебар 51 4 47 0
Штип 1 3 35 2 31 2
Прилеп 5 7 167 11 94 62
Тетово 2 1 95 8 45 42
Струга 1 67 14 37 16
Велес 9 1 95 4 44 47
Битола 2 22 2 16 4
Охрид 15 0 6 9
Кавадарци 5 1 3 1
Гостивар 17 2 12 3
Гевгелија 4 0 4 0
Струмица 2 0 2 0
Крива Паланка 1 6 0 4 2
Радовиш 4 0 4 0
Крушево 3 1 2 0
Кочани 2 31 2 24 5
Пробиштип 2 0 2 0
Демир Хисар 1 0 1 0
Македонски Брод 2 0 1 1
Пехчево 2 0 0 2
Валандово 1 0 0 1
Виница 2 0 1 1
Делчево 1 0 0 1
Кратово 1 0 0 1
Кичево 2 0 1 1
Неготино* 9 0 2 7
Вкупно 33 1 22 1572 89 1079 404
*седум заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни
Сите лаборатории 18168 1572
ИЈЗ – Вирусологија 12380 1289
Ветеринарен Факултет (скрининг) 447 29
Авицена (скрининг) 445 31
Биотек (приватни) 921 38
Жан Митрев Клиника (приватни) 3415 157
Систина (приватни) 414 12
МАНУ 146 16