Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 08/05/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови)
1 ИЈЗ – Вирусологија 248 22
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 13 1 1443
3 Авицена (скрининг) 14 0
4 Биотек (приватни) 42 2
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 48 0
6 Систина (приватни) 27 6
7 МАНУ 19 5
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 411 36
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 08/05/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Умрени (вкупно) Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 7 6 538 18 389 131
2 Куманово 4 2 408 20 325 63
3 Дебар 51 4 47 0
4 Штип 35 2 31 2
5 Прилеп 4 1 173 11 97 65
6 Тетово 12 1 108 9 46 53
7 Струга 67 14 37 16
8 Велес 6 1 107 5 51 51
9 Битола 22 2 17 3
10 Охрид 15 0 6 9
11 Кавадарци 5 1 3 1
12 Гостивар 1 18 2 12 4
13 Гевгелија 4 0 4 0
14 Струмица 2 0 2 0
15 Крива Паланка 6 0 4 2
16 Радовиш 4 0 4 0
17 Крушево 3 1 2 0
18 Кочани 31 2 24 5
19 Пробиштип 2 0 2 0
20 Демир Хисар 1 0 1 0
21 Македонски Брод 1 2 0 2 0
22 Пехчево 1 1 3 0 1 2
23 Берово 1 1 0 0 1
24 Валандово 1 0 0 1
25 Виница 1 2 0 2 0
26 Делчево 1 0 0 1
27 Кратово 1 0 0 1
28 Кичево 2 0 1 1
29 Неготино* 9 0 2 7
Вкупно 36 1 13 1622 91 1112 419
*седум заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни
Сите лаборатории 18821 1622
1 ИЈЗ – Вирусологија 12735 1319
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 471 31
3 Авицена (скрининг) 462 31
4 Биотек (приватни) 1001 42
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 3505 157
6 Систина (приватни) 463 19
7 МАНУ 184 23