Американската Амбасадорка Брнз им испорача традиционални пити на Денот на благодарноста на вработените од Институтот за јавно здравје како гест на благодарност за нивната напорна работа и посветеност во борбата против КОВИД-19.

Денот на благодарноста е ден за запирање и изразување благодарност. Во оваа тешка година сме толку благодарни за здравствените работници на фронтот тука во Северна Македонија и низ целиот свет.

 

Извор: https://www.facebook.com/USEmbassySkopje