Ден на кој се однесуваат резултатите 24/04/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови)
1 ИЈЗ – Вирусологија 523 32
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 18 2
3 Авицена (скрининг) 20 1
4 Биотек (приватни) 46 1
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 97 5
6 Систина (приватни) 20 0
7 МАНУ 4 0
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 728 41
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 24/04/2020 Умрени (нови) Вкупно Умрени (вкупно)
1 Скопје 17 1 468 12
2 Куманово 8 363 14
3 Дебар 51 4
4 Штип 34 2
5 Прилеп 8 139 4
6 Тетово 4 73 4
7 Струга 1 62 12
8 Велес 2 64 3
9 Битола 1 19 0
10 Охрид 15 0
11 Кавадарци 5 1
12 Гостивар 1 14 1
13 Гевгелија 4 0
14 Струмица 2 0
15 Крива Паланка 5 0
16 Радовиш 4 0
17 Крушево 3 1
18 Кочани 28 1
19 Пробиштип 2 0
20 Демир Хисар 1 0
21 Македонски Брод 2 0
22 Пехчево 1 0
23 Валандово 1 0
24 Виница 1 0
25 Кичево 2 0
26 Неготино* 4 0
Вкупно 41 2 1367 59
*две заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни
Сите лаборатории 14785 1367
1 ИЈЗ – Вирусологија 9965 1126
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 345 25
3 Авицена (скрининг) 342 25
4 Биотек (приватни) 680 31
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 3231 153
6 Систина (приватни) 214 8
7 МАНУ 8 0
Оздравени вкупно денес: 37
Од домашно: Скопје 11, Прилеп 11, Кочани 4, Гостивар 2, Дебар 2, Струга, Охрид, Битола, Крушево, Тетово по 1
Од КИБФС: 2