Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 04.09.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 397 54 0 0 397 54 14%
2 ЦЈЗ Скопје 24 5 0 0 24 5 21%
3 Авицена 184 16 0 0 184 16 9%
4 Биотек 271 4 0 0 271 4 1%
5 Жан Митрев Клиника 172 12 0 0 172 12 7%
6 Систина 288 3 0 0 288 3 1%
7 Лаор 56 0 0 0 56 0 0%
8 МАНУ 96 22 0 0 96 22 23%
9 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
10 ЦЈЗ Битола 59 5 0 0 59 5 8%
11 КИБФС 14 5 0 0 14 5 36%
12 ГАК 13 1 0 0 13 1 8%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1574 127 0 0 1574 127 8%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 43 37 6097 987,1 246 39,8 4,0% 5090 761
2 Куманово 11 1 1533 1074,4 64 44,9 4,2% 1182 287
3 Дебар 1 260 936,8 11 39,6 4,2% 220 29
4 Штип 4 1 6 1176 2232,6 23 43,7 2,0% 1045 108
5 Прилеп 8 1 518 543,4 30 31,5 5,8% 338 150
6 Тетово 4 5 1244 622,7 78 39,0 6,3% 1046 120
7 Струга 5 2 592 872,5 49 72,2 8,3% 481 62
8 Велес 1 4 276 416,6 14 21,1 5,1% 238 24
9 Битола 1 5 222 217,8 6 5,9 2,7% 177 39
10 Охрид 4 3 358 638,0 11 19,6 3,1% 304 43
11 Кавадарци 1 189 439,2 2 4,6 1,1% 137 50
12 Гостивар 10 2 14 817 682,1 39 32,6 4,8% 638 140
13 Гевгелија** 3 58 168,6 0 0,0 0,0% 25 33
14 Струмица 5 80 84,5 3 3,2 3,8% 49 28
15 Крива Паланка 5 4 59 246,7 1 4,2 1,7% 39 19
16 Радовиш 45 138,0 1 3,1 2,2% 38 6
17 Крушево 17 178,4 2 21,0 11,8% 14 1
18 Кочани 2 157 327,3 4 8,3 2,5% 123 30
19 Пробиштип 3 1 89 581,7 0 0,0 0,0% 71 18
20 Демир Хисар 1 60 716,2 2 23,9 3,3% 56 2
21 Македонски Брод 1 75 669,8 4 35,7 5,3% 63 8
22 Пехчево 3 35 701,0 0 0,0 0,0% 7 28
23 Берово 3 3 67 515,3 2 15,4 3,0% 14 51
24 Валандово 9 75,9 0 0,0 0,0% 7 2
25 Виница 1 81 416,9 1 5,1 1,2% 50 30
26 Делчево*** 7 3 89 370,2 1 4,2 1,1% 21 67
27 Кратово 1 22 229,9 0 0,0 0,0% 16 6
28 Свети Николе 3 298 1452,8 1 4,9 0,3% 255 42
29 Кичево 2 2 281 491,7 13 22,7 4,6% 226 42
30 Ресен 147 899,0 4 24,5 2,7% 142 1
31 Неготино* 47 200,3 2 8,5 4,3% 37 8
Вкупно 127 5 95 14998 724,8 614 29,7 4,1% 12149 2235
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 9 од Богданци
***24 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 156522 14998 4982 24 151540 14974
1 ИЈЗ – Вирусологија 70300 8331 3226 22 67074 8309
2 ЦЈЗ Скопје 1949 218 0 0 1949 218
3 Авицена 13021 1100 0 0 13021 1100
4 Биотек 15289 742 0 0 15289 742
5 Жан Митрев Клиника 20990 1396 0 0 20990 1396
6 Систина 16087 754 0 0 16087 754
7 Лаор 902 52 0 0 902 52
8 МАНУ 11519 1761 1756 2 9763 1759
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 501 7 0 0 501 7
11 ЦЈЗ Битола 3656 428 0 0 3656 428
12 КИБФС 829 97 0 0 829 97
13 ГАК 717 24 0 0 717 24
14 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7

Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје

image.png