Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 12.9.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 377 66 0 0 377 66 18%
2 ЦЈЗ Скопје 43 4 0 0 43 4 9%
3 Авицена 274 7 0 0 274 7 3%
4 Биотек 90 3 0 0 90 3 3%
5 Жан Митрев Клиника 105 2 0 0 105 2 2%
6 Систина 154 6 0 0 154 6 4%
7 Лаор 47 2 0 0 47 2 4%
8 МАНУ 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
9 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
10 ЦЈЗ Битола 156 6 0 0 156 6 4%
11 КИБФС 2 1 0 0 2 1 50%
12 ГАК 5 1 0 0 5 1 20%
14 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1253 98 0 0 1253 98 8%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 17 19 6309 1021,5 249 40,3 3,9% 5496 564
2 Куманово 13 7 1602 1122,7 64 44,9 4,0% 1317 221
3 Дебар 268 965,6 13 46,8 4,9% 220 35
4 Штип 1204 2285,8 24 45,6 2,0% 1104 76
5 Прилеп 11 5 562 589,6 34 35,7 6,0% 389 139
6 Тетово 10 3 1301 651,3 81 40,5 6,2% 1093 127
7 Струга 5 3 625 921,1 52 76,6 8,3% 511 62
8 Велес 2 287 433,2 14 21,1 4,9% 255 18
9 Битола 1 1 245 240,4 6 5,9 2,4% 192 47
10 Охрид 3 1 1 392 698,6 16 28,5 4,1% 316 60
11 Кавадарци 4 202 469,4 2 4,6 1,0% 169 31
12 Гостивар 7 7 854 713,0 44 36,7 5,2% 713 97
13 Гевгелија** 7 89 258,8 0 0,0 0,0% 35 54
14 Струмица 2 103 108,7 4 4,2 3,9% 53 46
15 Крива Паланка 2 1 82 342,9 2 8,4 2,4% 43 37
16 Радовиш 1 1 52 159,5 2 6,1 3,8% 41 9
17 Крушево 18 188,9 2 21,0 11,1% 14 2
18 Кочани 3 186 387,7 4 8,3 2,2% 130 52
19 Пробиштип 1 95 620,9 0 0,0 0,0% 77 18
20 Демир Хисар 60 716,2 2 23,9 3,3% 56 2
21 Македонски Брод 1 84 750,2 5 44,7 6,0% 67 12
22 Пехчево 42 841,2 0 0,0 0,0% 15 27
23 Берово 1 3 73 561,4 2 15,4 2,7% 40 31
24 Валандово 11 92,8 0 0,0 0,0% 8 3
25 Виница 2 94 483,9 1 5,1 1,1% 59 34
26 Делчево*** 2 3 126 524,1 3 12,5 2,4% 42 81
27 Кратово 24 250,8 0 0,0 0,0% 19 5
28 Свети Николе 2 2 309 1506,4 1 4,9 0,3% 287 21
29 Кичево 290 507,4 14 24,5 4,8% 239 37
30 Ресен 2 153 935,7 5 30,6 3,3% 142 6
31 Неготино* 49 208,8 2 8,5 4,1% 42 5
Вкупно 98 2 56 15791 763,2 648 31,3 4,1% 13184 1959
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**8 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 14 од Богданци, 12 странски државјани
***27 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 165892 15792 4982 24 160910 15768
1 ИЈЗ – Вирусологија 72858 8709 3226 22 69632 8687
2 ЦЈЗ Скопје 2099 244 0 0 2099 244
3 Авицена 14712 1153 0 0 14712 1153
4 Биотек 16447 788 0 0 16447 788
5 Жан Митрев Клиника 22073 1452 0 0 22073 1452
6 Систина 17272 808 0 0 17272 808
7 Лаор 1247 67 0 0 1247 67
8 МАНУ 12084 1872 1756 2 10328 1870
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 564 7 0 0 564 7
11 ЦЈЗ Битола 4055 465 0 0 4055 465
12 КИБФС 904 111 0 0 904 111
13 ГАК 815 28 0 0 815 28
14 Синлаб 0 0 0 0 0 0
15 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
image.png