Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 9/19/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
ИЈЗ – Вирусологија 456 103 0 0 456 103 23%
ЦЈЗ Скопје 51 9 0 0 51 9 18%
Авицена 420 22 0 0 420 22 5%
Биотек 67 1 0 0 67 1 1%
Жан Митрев Клиника 61 7 0 0 61 7 11%
Систина 110 10 0 0 110 10 9%
Лаор 67 3 0 0 67 3 4%
МАНУ 51 10 0 0 51 10 20%
Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ЦЈЗ Битола 76 12 0 0 76 12 16%
КИБФС 2 1 0 0 2 1 50%
ГАК 7 0 0 0 7 0 0%
Синлаб 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1368 178 0 0 1368 178 13%
Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
Скопје 42 2 25 6575 1064.5 257 41.6 3.9% 5720 598
Куманово 19 1 11 1694 1187.2 68 47.7 4.0% 1415 211
Дебар 1 276 994.4 13 46.8 4.7% 222 41
Штип 1 1 10 1230 2335.2 26 49.4 2.1% 1141 63
Прилеп 16 7 618 648.4 36 37.8 5.8% 444 138
Тетово 14 1376 688.8 84 42.1 6.1% 1122 170
Струга 5 5 647 953.6 58 85.5 9.0% 526 63
Велес 5 309 466.4 15 22.6 4.9% 258 36
Битола 4 272 266.9 7 6.9 2.6% 199 66
Охрид 3 3 405 721.8 18 32.1 4.4% 340 47
Кавадарци 1 1 215 499.6 2 4.6 0.9% 177 36
Гостивар 11 1 903 753.9 48 40.1 5.3% 742 113
Гевгелија** 4 107 311.1 0 0.0 0.0% 42 65
Струмица 13 175 184.8 8 8.4 4.6% 59 108
Крива Паланка 2 3 95 397.2 3 12.5 3.2% 55 37
Радовиш 2 70 214.7 2 6.1 2.9% 44 24
Крушево 20 209.9 2 21.0 10.0% 15 3
Кочани 17 3 255 531.6 5 10.4 2.0% 152 98
Пробиштип 2 1 103 673.2 0 0.0 0.0% 81 22
Демир Хисар 61 728.2 2 23.9 3.3% 57 2
Македонски Брод 1 91 812.7 5 44.7 5.5% 74 12
Пехчево 42 841.2 0 0.0 0.0% 24 18
Берово 1 79 607.6 2 15.4 2.5% 56 21
Валандово 3 17 143.4 0 0.0 0.0% 9 8
Виница 1 98 504.5 3 15.4 3.1% 67 28
Делчево*** 2 144 598.9 6 25.0 4.2% 63 75
Кратово 24 250.8 0 0.0 0.0% 20 4
Свети Николе 1 316 1540.6 1 4.9 0.3% 294 21
Кичево 8 309 540.7 15 26.2 4.9% 258 36
Ресен 160 978.5 5 30.6 3.1% 142 13
Неготино* 49 208.8 2 8.5 4.1% 45 2
Вкупно 178 4 71 16735 808.8 693 33.5 4.1% 13863 2179
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**8 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 14 од Богданци, 12 странски државјани
***30 случаи се од Македонска Каменица
Аеродром 89
Центар 81
Гази Баба 74
Карпош 74
Чаир 62
Кисела Вода 57
Ѓорче Петров 37
Бутел 33
Шуто Оризари 17
Сарај 16
Илинден 14
Студеничани 11
Арачиново 9
странец 6
Петровец 6
(blank) 4
Сопиште 3
Чучер Сандево 3
Зелениково 2
Grand Total 598