Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 24.8.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 510 50 0 0 510 50 10%
2 ЦЈЗ Скопје 21 1 0 0 21 1 5%
3 Авицена 132 6 0 0 132 6 5%
4 Биотек 268 16 0 0 268 16 6%
5 Жан Митрев Клиника 217 16 0 0 217 16 7%
6 Систина 342 9 0 0 342 9 3%
7 Лаор 56 5 0 0 56 5 9%
8 МАНУ 117 19 0 0 117 19 16%
9 Судска медицина 12 0 0 0 12 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 53 1 0 0 53 1 2%
11 КИБФС 19 3 0 0 19 3 16%
12 ГАК 21 1 0 0 21 1 5%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1768 127 0 0 1768 127 7%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 38 1 19 5733 928,2 235 38,0 4,1% 4606 892
2 Куманово 23 1401 981,9 60 42,0 4,3% 979 362
3 Дебар 1 1 242 871,9 8 28,8 3,3% 157 77
4 Штип 3 1111 2109,2 21 39,9 1,9% 829 261
5 Прилеп 15 414 434,3 24 25,2 5,8% 312 78
6 Тетово 8 1197 599,2 76 38,0 6,3% 940 181
7 Струга 2 547 806,2 48 70,7 8,8% 357 142
8 Велес 5 264 398,4 14 21,1 5,3% 212 38
9 Битола 1 3 197 193,3 6 5,9 3,0% 138 53
10 Охрид 1 326 581,0 10 17,8 3,1% 256 60
11 Кавадарци 1 11 170 395,0 2 4,6 1,2% 78 90
12 Гостивар 12 2 22 752 627,9 34 28,4 4,5% 418 300
13 Гевгелија** 42 122,1 0 0,0 0,0% 18 24
14 Струмица 1 58 61,2 3 3,2 5,2% 32 23
15 Крива Паланка 1 37 154,7 1 4,2 2,7% 25 11
16 Радовиш 40 122,7 1 3,1 2,5% 28 11
17 Крушево 16 167,9 2 21,0 12,5% 14 0
18 Кочани 134 279,3 4 8,3 3,0% 100 30
19 Пробиштип 3 79 516,3 0 0,0 0,0% 55 24
20 Демир Хисар 1 60 716,2 1 11,9 1,7% 33 26
21 Македонски Брод 69 616,2 3 26,8 4,3% 30 36
22 Пехчево 2 12 240,3 0 0,0 0,0% 6 6
23 Берово 3 42 323,0 2 15,4 4,8% 7 33
24 Валандово 7 59,1 0 0,0 0,0% 7 0
25 Виница 1 64 329,4 0 0,0 0,0% 22 42
26 Делчево*** 3 38 158,1 1 4,2 2,6% 4 33
27 Кратово 16 167,2 0 0,0 0,0% 14 2
28 Свети Николе 3 278 1355,3 1 4,9 0,4% 209 68
29 Кичево 2 263 460,2 10 17,5 3,8% 155 98
30 Ресен 146 892,9 4 24,5 2,7% 141 1
31 Неготино* 1 1 1 44 187,5 2 8,5 4,5% 28 14
Вкупно 127 5 60 13799 666,9 573 27,7 4,2% 10210 3016
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 9 од Богданци
***7 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 140093 13799 4982 24 135111 13775
1 ИЈЗ – Вирусологија 65560 7765 3226 22 62334 7743
2 ЦЈЗ Скопје 1811 198 0 0 1811 198
3 Авицена 10815 1005 0 0 10815 1005
4 Биотек 12974 667 0 0 12974 667
5 Жан Митрев Клиника 18733 1270 0 0 18733 1270
6 Систина 13700 688 0 0 13700 688
7 Лаор 312 38 0 0 312 38
8 МАНУ 10698 1585 1756 2 8942 1583
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 434 7 0 0 434 7
11 ЦЈЗ Битола 3009 386 0 0 3009 386
12 КИБФС 720 84 0 0 720 84
13 ГАК 565 18 0 0 565 18
14 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
image.png