Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 25.8.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 647 37 0 0 647 37 6%
2 ЦЈЗ Скопје 16 0 0 0 16 0 0%
3 Авицена 296 7 0 0 296 7 2%
4 Биотек 305 19 0 0 305 19 6%
5 Жан Митрев Клиника 246 16 0 0 246 16 7%
6 Систина 248 9 0 0 248 9 4%
7 Лаор 55 6 0 0 55 6 11%
8 МАНУ 94 19 0 0 94 19 20%
9 Судска медицина 8 0 0 0 8 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 114 3 0 0 114 3 3%
11 КИБФС 12 1 0 0 12 1 8%
12 ГАК 24 2 0 0 24 2 8%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 2065 119 0 0 2065 119 6%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 53 2 56 5783 936,3 237 38,4 4,1% 4662 884
2 Куманово 9 1 9 1410 988,2 61 42,8 4,3% 988 361
3 Дебар 242 871,9 8 28,8 3,3% 157 77
4 Штип 4 37 1115 2116,8 21 39,9 1,9% 866 228
5 Прилеп 13 1 3 427 448,0 25 26,2 5,9% 315 87
6 Тетово 4 1 4 1201 601,2 77 38,5 6,4% 944 180
7 Струга 2 85 550 810,6 48 70,7 8,7% 442 60
8 Велес 1 13 265 400,0 14 21,1 5,3% 225 26
9 Битола 1 6 198 194,3 6 5,9 3,0% 144 48
10 Охрид 1 34 326 581,0 10 17,8 3,1% 290 26
11 Кавадарци 170 395,0 2 4,6 1,2% 78 90
12 Гостивар 6 20 758 632,9 34 28,4 4,5% 438 286
13 Гевгелија** 42 122,1 0 0,0 0,0% 18 24
14 Струмица 3 58 61,2 3 3,2 5,2% 35 20
15 Крива Паланка 1 2 38 158,9 1 4,2 2,6% 27 10
16 Радовиш 1 41 125,7 1 3,1 2,4% 28 12
17 Крушево 16 167,9 2 21,0 12,5% 14 0
18 Кочани 3 137 285,6 4 8,3 2,9% 100 33
19 Пробиштип 3 78 509,8 0 0,0 0,0% 58 20
20 Демир Хисар 1 60 716,2 1 11,9 1,7% 34 25
21 Македонски Брод 4 69 616,2 3 26,8 4,3% 34 32
22 Пехчево 2 14 280,4 0 0,0 0,0% 6 8
23 Берово 5 47 361,5 2 15,4 4,3% 7 38
24 Валандово 7 59,1 0 0,0 0,0% 7 0
25 Виница 1 64 329,4 0 0,0 0,0% 23 41
26 Делчево*** 6 44 183,0 1 4,2 2,3% 4 39
27 Кратово 1 16 167,2 0 0,0 0,0% 15 1
28 Свети Николе 3 281 1369,9 1 4,9 0,4% 209 71
29 Кичево 3 15 266 465,4 10 17,5 3,8% 170 86
30 Ресен 146 892,9 4 24,5 2,7% 141 1
31 Неготино* 1 45 191,7 2 8,5 4,4% 28 15
Вкупно 119 5 297 13914 672,4 578 27,9 4,2% 10507 2829
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 9 од Богданци
***10 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 142158 13914 4982 24 137176 13890
1 ИЈЗ – Вирусологија 66207 7801 3226 22 62981 7779
2 ЦЈЗ Скопје 1827 198 0 0 1827 198
3 Авицена 11111 1012 0 0 11111 1012
4 Биотек 13279 683 0 0 13279 683
5 Жан Митрев Клиника 18979 1286 0 0 18979 1286
6 Систина 13948 697 0 0 13948 697
7 Лаор 367 44 0 0 367 44
8 МАНУ 10792 1604 1756 2 9036 1602
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 442 7 0 0 442 7
11 ЦЈЗ Битола 3123 389 0 0 3123 389
12 КИБФС 732 85 0 0 732 85
13 ГАК 589 20 0 0 589 20
14 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
image.png