Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 25.9.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 337 49 0 0 337 49 15%
2 ЦЈЗ Скопје 74 9 0 0 74 9 12%
3 Авицена 320 17 0 0 320 17 5%
4 Биотек 122 11 0 0 122 11 9%
5 Жан Митрев Клиника 157 12 0 0 157 12 8%
6 Систина 174 7 0 0 174 7 4%
7 Лаор 70 0 0 0 70 0 0%
8 МАНУ 129 24 0 0 129 24 19%
9 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
10 ЦЈЗ Битола 128 8 0 0 128 8 6%
11 КИБФС 4 0 0 0 4 0 0%
12 ГАК 25 1 0 0 25 1 4%
13 Синлаб 19 3 0 0 19 3 16%
14 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1559 141 0 0 1559 141 9%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 51 1 25 6832 1106,1 259 41,9 3,8% 5923 650
2 Куманово 12 5 1741 1220,1 70 49,1 4,0% 1488 183
3 Дебар 1 282 1016,0 15 54,0 5,3% 227 40
4 Штип 6 6 1249 2371,2 27 51,3 2,2% 1165 57
5 Прилеп 6 5 658 690,3 38 39,9 5,8% 497 123
6 Тетово 2 8 1413 707,3 87 43,6 6,2% 1160 166
7 Струга 2 3 664 978,6 59 87,0 8,9% 545 60
8 Велес 2 5 317 478,4 15 22,6 4,7% 269 33
9 Битола 5 7 290 284,5 8 7,8 2,8% 225 57
10 Охрид 3 421 750,3 20 35,6 4,8% 352 49
11 Кавадарци 5 230 534,5 2 4,6 0,9% 184 44
12 Гостивар 2 4 926 773,1 50 41,7 5,4% 768 108
13 Гевгелија** 5 5 124 360,5 0 0,0 0,0% 72 52
14 Струмица 10 226 238,6 12 12,7 5,3% 67 147
15 Крива Паланка 2 1 104 434,8 4 16,7 3,8% 72 28
16 Радовиш 3 75 230,0 4 12,3 5,3% 52 19
17 Крушево 20 209,9 2 21,0 10,0% 15 3
18 Кочани 5 5 323 673,3 7 14,6 2,2% 177 139
19 Пробиштип 1 110 718,9 0 0,0 0,0% 89 21
20 Демир Хисар 61 728,2 2 23,9 3,3% 57 2
21 Македонски Брод 92 821,6 5 44,7 5,4% 74 13
22 Пехчево 43 861,2 0 0,0 0,0% 40 3
23 Берово 1 91 699,8 2 15,4 2,2% 62 27
24 Валандово 3 30 253,1 0 0,0 0,0% 9 21
25 Виница 3 1 108 555,9 4 20,6 3,7% 75 29
26 Делчево*** 2 1 159 661,3 6 25,0 3,8% 68 85
27 Кратово 1 24 250,8 0 0,0 0,0% 24 0
28 Свети Николе 8 1 335 1633,2 2 9,8 0,6% 302 31
29 Кичево 2 6 319 558,2 15 26,2 4,7% 270 34
30 Ресен 2 164 1002,9 5 30,6 3,0% 143 16
31 Неготино* 2 52 221,6 2 8,5 3,8% 45 5
Вкупно 141 1 94 17483 844,9 722 34,9 4,1% 14516 2245
*12 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**8 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 17 од Богданци
***35 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 184097 17483 4982 24 179115 17459
1 ИЈЗ – Вирусологија 77901 9481 3226 22 74675 9459
2 ЦЈЗ Скопје 2723 316 0 0 2723 316
3 Авицена 18188 1324 0 0 18188 1324
4 Биотек 18205 873 0 0 18205 873
5 Жан Митрев Клиника 24105 1580 0 0 24105 1580
6 Систина 19220 917 0 0 19220 917
7 Лаор 1826 96 0 0 1826 96
8 МАНУ 13283 2086 1756 2 11527 2084
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 670 8 0 0 670 8
11 ЦЈЗ Битола 4679 544 0 0 4679 544
12 КИБФС 978 120 0 0 978 120
13 ГАК 1002 34 0 0 1002 34
14 Синлаб 555 16 0 0 555 16
15 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје

image.png