Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 27/08/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 866 98 0 0 866 98 11%
2 ЦЈЗ Скопје 12 3 0 0 12 3 25%
3 Авицена 255 9 0 0 255 9 4%
4 Биотек 271 7 0 0 271 7 3%
5 Жан Митрев Клиника 231 14 0 0 231 14 6%
6 Систина 163 7 0 0 163 7 4%
7 Лаор 44 0 0 0 44 0 0%
8 МАНУ 99 18 0 0 99 18 18%
9 Судска медицина 17 0 0 0 17 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 56 3 0 0 56 3 5%
11 КИБФС 4 0 0 0 4 0 0%
12 ГАК 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 2018 159 0 0 2018 159 8%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 45 1 35 5864 949.4 241 39.0 4.1% 4769 854
2 Куманово 26 42 1447 1014.1 61 42.8 4.2% 1030 356
3 Дебар 9 2 252 907.9 10 36.0 4.0% 157 85
4 Штип 10 49 1129 2143.4 21 39.9 1.9% 933 175
5 Прилеп 12 3 447 469.0 26 27.3 5.8% 320 101
6 Тетово 5 10 1208 604.7 78 39.0 6.5% 955 175
7 Струга 4 2 557 820.9 48 70.7 8.6% 448 61
8 Велес 4 269 406.0 14 21.1 5.2% 225 30
9 Битола 2 4 201 197.2 6 5.9 3.0% 156 39
10 Охрид 2 1 333 593.5 10 17.8 3.0% 292 31
11 Кавадарци 7 180 418.3 2 4.6 1.1% 100 78
12 Гостивар 6 45 767 640.4 35 29.2 4.6% 502 230
13 Гевгелија** 3 45 130.8 0 0.0 0.0% 21 24
14 Струмица 4 2 63 66.5 3 3.2 4.8% 36 24
15 Крива Паланка 6 1 45 188.2 1 4.2 2.2% 28 16
16 Радовиш 6 41 125.7 1 3.1 2.4% 34 6
17 Крушево 16 167.9 2 21.0 12.5% 14 0
18 Кочани 2 140 291.8 4 8.3 2.9% 109 27
19 Пробиштип 2 6 80 522.8 0 0.0 0.0% 65 15
20 Демир Хисар 1 60 716.2 2 23.9 3.3% 42 16
21 Македонски Брод 3 70 625.2 3 26.8 4.3% 50 17
22 Пехчево 3 18 360.5 0 0.0 0.0% 6 12
23 Берово 1 51 392.2 2 15.4 3.9% 7 42
24 Валандово 8 67.5 0 0.0 0.0% 7 1
25 Виница 64 329.4 0 0.0 0.0% 28 36
26 Делчево*** 3 49 203.8 1 4.2 2.0% 5 43
27 Кратово 1 17 177.7 0 0.0 0.0% 15 2
28 Свети Николе 1 1 282 1374.8 1 4.9 0.4% 223 58
29 Кичево 1 1 2 269 470.7 12 21.0 4.5% 184 73
30 Ресен 146 892.9 4 24.5 2.7% 142 0
31 Неготино* 45 191.7 2 8.5 4.4% 30 13
Вкупно 159 5 212 14163 684.5 590 28.5 4.2% 10933 2640
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 9 од Богданци
***11 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 145705 14163 4982 24 140723 14139
1 ИЈЗ – Вирусологија 67375 7928 3226 22 64149 7906
2 ЦЈЗ Скопје 1864 201 0 0 1864 201
3 Авицена 11571 1031 0 0 11571 1031
4 Биотек 13799 701 0 0 13799 701
5 Жан Митрев Клиника 19468 1312 0 0 19468 1312
6 Систина 14398 709 0 0 14398 709
7 Лаор 480 44 0 0 480 44
8 МАНУ 10972 1642 1756 2 9216 1640
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 459 7 0 0 459 7
11 ЦЈЗ Битола 3211 395 0 0 3211 395
12 КИБФС 745 85 0 0 745 85
13 ГАК 601 20 0 0 601 20
14 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје

Чаир 117
Аеродром 105
Гази Баба 102
Кисела Вода 100
Карпош 86
Центар 85
Бутел 65
Ѓорче Петров 55
Шуто Оризари 32
Сарај 26
Студеничани 20
Арачиново 16
Илинден 12
Петровец 10
Сопиште 6
странец 5
Чучер Сандево 5
(blank) 4
Зелениково 3
Grand Total 854