Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 29/08/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 196 20 0 0 196 20 10%
2 ЦЈЗ Скопје 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
3 Авицена 148 6 0 0 148 6 4%
4 Биотек 178 6 0 0 178 6 3%
5 Жан Митрев Клиника 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
6 Систина 141 5 0 0 141 5 4%
7 Лаор 92 0 0 0 92 0 0%
8 МАНУ 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
9 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
10 ЦЈЗ Битола 49 1 0 0 49 1 2%
11 КИБФС 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
12 ГАК 13 1 0 0 13 1 8%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 817 39 0 0 817 39 5%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 7 2 6 5901 955.4 245 39.7 4.2% 4802 854
2 Куманово 3 2 1471 1030.9 63 44.2 4.3% 1030 378
3 Дебар 252 907.9 10 36.0 4.0% 158 84
4 Штип 21 1134 2152.9 22 41.8 1.9% 964 148
5 Прилеп 8 463 485.7 28 29.4 6.0% 320 115
6 Тетово 2 3 1210 605.7 78 39.0 6.4% 969 163
7 Струга 2 1 562 828.3 48 70.7 8.5% 454 60
8 Велес 270 407.5 14 21.1 5.2% 225 31
9 Битола 1 203 199.2 6 5.9 3.0% 158 39
10 Охрид 337 600.6 11 19.6 3.3% 292 34
11 Кавадарци 182 422.9 2 4.6 1.1% 100 80
12 Гостивар 11 6 789 658.8 35 29.2 4.4% 517 237
13 Гевгелија** 2 1 51 148.3 0 0.0 0.0% 22 29
14 Струмица 65 68.6 3 3.2 4.6% 41 21
15 Крива Паланка 46 192.3 1 4.2 2.2% 28 17
16 Радовиш 42 128.8 1 3.1 2.4% 35 6
17 Крушево 16 167.9 2 21.0 12.5% 14 0
18 Кочани 2 2 145 302.3 4 8.3 2.8% 112 29
19 Пробиштип 1 80 522.8 0 0.0 0.0% 66 14
20 Демир Хисар 60 716.2 2 23.9 3.3% 42 16
21 Македонски Брод 71 634.1 3 26.8 4.2% 50 18
22 Пехчево 18 360.5 0 0.0 0.0% 6 12
23 Берово 57 438.4 2 15.4 3.5% 7 48
24 Валандово 9 75.9 0 0.0 0.0% 7 2
25 Виница 2 70 360.3 0 0.0 0.0% 34 36
26 Делчево*** 59 245.4 1 4.2 1.7% 8 50
27 Кратово 1 19 198.6 0 0.0 0.0% 15 4
28 Свети Николе 1 288 1404.1 1 4.9 0.3% 223 64
29 Кичево 4 269 470.7 12 21.0 4.5% 191 66
30 Ресен 146 892.9 4 24.5 2.7% 142 0
31 Неготино* 45 191.7 2 8.5 4.4% 30 13
Вкупно 39 4 48 14330 692.5 600 29.0 4.2% 11062 2668
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 9 од Богданци
***13 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 147819 14330 4982 24 142837 14306
1 ИЈЗ – Вирусологија 68225 8037 3226 22 64999 8015
2 ЦЈЗ Скопје 1870 202 0 0 1870 202
3 Авицена 11881 1046 0 0 11881 1046
4 Биотек 13977 707 0 0 13977 707
5 Жан Митрев Клиника 19663 1329 0 0 19663 1329
6 Систина 14699 724 0 0 14699 724
7 Лаор 642 44 0 0 642 44
8 МАНУ 10972 1642 1756 2 9216 1640
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 459 7 0 0 459 7
11 ЦЈЗ Битола 3295 398 0 0 3295 398
12 КИБФС 752 85 0 0 752 85
13 ГАК 622 21 0 0 622 21
14 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје

image.png