Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 27.9.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 182 25 0 0 182 25 14%
2 ЦЈЗ Скопје 11 3 0 0 11 3 27%
3 Авицена 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
4 Биотек 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
5 Жан Митрев Клиника 78 8 0 0 78 8 10%
6 Систина 104 12 0 0 104 12 12%
7 Лаор 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
8 МАНУ 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
9 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
10 ЦЈЗ Битола 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
11 КИБФС 2 0 0 0 2 0 0%
12 ГАК 10 0 0 0 10 0 0%
13 Синлаб 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
14 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 387 48 0 0 387 48 12%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Кумулативна инциденца Умрени (вкупно) Морталитет (кумулативно) Леталитет (кумулативно) Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 20 2 21 6901 1117,3 261 42,3 3,8% 5959 681
2 Куманово 3 1 3 1748 1225,1 71 49,8 4,1% 1496 181
3 Дебар 1 285 1026,8 15 54,0 5,3% 227 43
4 Штип 2 1251 2375,0 27 51,3 2,2% 1173 51
5 Прилеп 3 670 702,9 39 40,9 5,8% 500 131
6 Тетово 1 1 5 1425 713,3 88 44,1 6,2% 1168 169
7 Струга 6 664 978,6 59 87,0 8,9% 553 52
8 Велес 319 481,5 15 22,6 4,7% 270 34
9 Битола 1 296 290,4 8 7,8 2,7% 230 58
10 Охрид 421 750,3 20 35,6 4,8% 357 44
11 Кавадарци 236 548,4 2 4,6 0,8% 185 49
12 Гостивар 4 928 774,8 51 42,6 5,5% 778 99
13 Гевгелија** 2 125 363,5 0 0,0 0,0% 74 51
14 Струмица 4 234 247,0 12 12,7 5,1% 71 151
15 Крива Паланка 2 107 447,4 4 16,7 3,7% 76 27
16 Радовиш 3 76 233,1 4 12,3 5,3% 57 15
17 Крушево 20 209,9 2 21,0 10,0% 15 3
18 Кочани 9 6 349 727,5 8 16,7 2,3% 189 152
19 Пробиштип 1 2 111 725,4 0 0,0 0,0% 91 20
20 Демир Хисар 61 728,2 2 23,9 3,3% 57 2
21 Македонски Брод 92 821,6 5 44,7 5,4% 74 13
22 Пехчево 1 44 881,2 0 0,0 0,0% 40 4
23 Берово 102 784,4 2 15,4 2,0% 62 38
24 Валандово 31 261,6 0 0,0 0,0% 9 22
25 Виница 2 2 110 566,2 4 20,6 3,6% 77 29
26 Делчево*** 1 160 665,5 6 25,0 3,8% 68 86
27 Кратово 24 250,8 0 0,0 0,0% 24 0
28 Свети Николе 2 1 343 1672,2 2 9,8 0,6% 303 38
29 Кичево 1 324 566,9 15 26,2 4,6% 271 38
30 Ресен 164 1002,9 5 30,6 3,0% 143 16
31 Неготино* 53 225,8 2 8,5 3,8% 45 6
Вкупно 48 4 61 17674 854,2 729 35,2 4,1% 14642 2303
*12 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**8 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 17 од Богданци
***35 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 185708 17674 4982 24 180726 17650
1 ИЈЗ – Вирусологија 78571 9591 3226 22 75345 9569
2 ЦЈЗ Скопје 2758 332 0 0 2758 332
3 Авицена 18485 1338 0 0 18485 1338
4 Биотек 18292 876 0 0 18292 876
5 Жан Митрев Клиника 24255 1593 0 0 24255 1593
6 Систина 19430 938 0 0 19430 938
7 Лаор 1887 98 0 0 1887 98
8 МАНУ 13283 2086 1756 2 11527 2084
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 670 8 0 0 670 8
11 ЦЈЗ Битола 4737 555 0 0 4737 555
12 КИБФС 980 120 0 0 980 120
13 ГАК 1028 34 0 0 1028 34
14 Синлаб 570 17 0 0 570 17
15 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7

 

Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје

 image (27)