Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 09.6.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 288 36 0 0 288 36
2 ЦЈЗ Скопје 33 9 0 0 33 9 градинки скопје 19/0
3 Авицена 116 14 0 0 116 14
4 Биотек 137 7 0 0 137 7
5 Жан Митрев Клиника 213 17 0 0 213 17
6 Систина 80 7 0 0 80 7
7 МАНУ 152 35 19 0 133 35
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1019 125 19 0 1000 125
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 09.6.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 89 3 1 1461 236,5 43 7,0 2,9% 574 844
2 Куманово 4 573 401,6 27 18,9 4,7% 391 155
3 Дебар 53 191,0 4 14,4 7,5% 47 2
4 Штип 2 1 225 427,2 3 5,7 1,3% 36 186
5 Прилеп 2 1 220 230,8 17 17,8 7,7% 177 26
6 Тетово 11 1 312 156,2 26 13,0 8,3% 141 145
7 Струга 3 2 109 160,6 23 33,9 21,1% 52 34
8 Велес 1 4 145 218,8 10 15,1 6,9% 108 27
9 Битола 30 29,4 2 2,0 6,7% 25 3
10 Охрид 8 45 80,2 0 0,0 0,0% 17 28
11 Кавадарци 6 13,9 1 2,3 16,7% 4 1
12 Гостивар 1 52 43,4 3 2,5 5,8% 19 30
13 Гевгелија 6 17,4 0 0,0 0,0% 4 2
14 Струмица 2 7 7,4 1 1,1 14,3% 2 4
15 Крива Паланка 7 29,3 0 0,0 0,0% 6 1
16 Радовиш 4 12,3 0 0,0 0,0% 4 0
17 Крушево 3 31,5 1 10,5 33,3% 2 0
18 Кочани 53 110,5 2 4,2 3,8% 29 22
19 Пробиштип 11 71,9 0 0,0 0,0% 2 9
20 Демир Хисар 1 11,9 0 0,0 0,0% 1 0
21 Македонски Брод 2 17,9 0 0,0 0,0% 2 0
22 Пехчево 3 60,1 0 0,0 0,0% 3 0
23 Берово 2 15,4 0 0,0 0,0% 1 1
24 Валандово 3 25,3 0 0,0 0,0% 1 2
25 Виница 3 15,4 0 0,0 0,0% 2 1
26 Делчево 1 4,2 1 4,2 100,0% 0 0
27 Кратово 3 31,4 0 0,0 0,0% 2 1
28 Свети Николе 3 14,6 0 0,0 0,0% 1 2
29 Кичево 1 4 7,0 0 0,0 0,0% 2 2
30 Ресен 1 1 6,1 0 0,0 0,0% 0 1
31 Неготино* 16 68,2 0 0,0 0,0% 9 7
Вкупно 125 7 6 3364 161,9 164 7,9 4,9% 1664 1536
*9 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 39033 3364 4655 20 34378 3344
1 ИЈЗ – Вирусологија 22908 2375 2899 18 20009 2357
2 ЦЈЗ Скопје 411 99 0 0 411 99
3 Авицена 1544 136 0 0 1544 136
4 Биотек 2906 91 0 0 2906 91
5 Жан Митрев Клиника 5442 291 0 0 5442 291
6 Систина 2189 88 0 0 2189 88
7 МАНУ 2878 203 1756 2 1122 201
8 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
По општини активни случаи Скопје заклучно со вчерашните случаи
Чаир 195
Бутел 72
Центар 71
Аеродром 67
Гази Баба 66
Карпош 64
Сарај 58
Кисела Вода 39
Ѓорче Петров 26
Студеничани 24
Арачиново 24
Шуто Оризари 21
Илинден 19
Петровец 6
Чучер Сандево 3
Сопиште 2
странец 2
Grand Total 759