Ден на кој се однесуваат резултатите 21/04/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови)
1 ИЈЗ -Вирусологија 417 16
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 14 3
3 Авицена (скрининг) 11 2
4 Биотек (приватни) 46 1
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 141 6
6 Систина (приватни) 31 0
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 660 28
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 21/04/2020 Умрени (нови) Вкупно Умрени (вкупно)
1 Скопје 11 1 422 10
2 Куманово 2 342 14
3 Дебар 51 4
4 Штип 34 2
5 Прилеп 9 126 4
6 Тетово 2 62 4
7 Струга 55 12
8 Велес 3 62 3
9 Битола 17 0
10 Охрид 15 0
11 Кавадарци 4 1
12 Гостивар 13 0
13 Гевгелија 4 0
14 Струмица 2 0
15 Крива Паланка 4 0
16 Радовиш 4 0
17 Крушево 3 1
18 Кочани 28 1
19 Пробиштип 2 0
20 Демир Хисар 1 0
21 Македонски Брод 2 0
22 Пехчево 1 0
23 Валандово 1 1 0
24 Кичево 2 0
25 Неготино 2 0
Вкупно 28 1 1259 56
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни
Сите лаборатории 13000 1259
1 ИЈЗ -Вирусологија 8772 1055
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 292 18
3 Авицена (скрининг) 287 17
4 Биотек (приватни) 533 29
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 2968 134
6 Систина (приватни) 148 7