Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 22/07/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 478 49 0 0 478 49 10%
2 ЦЈЗ Скопје 26 2 0 0 26 2 8%
3 Авицена 132 11 0 0 132 11 8%
4 Биотек 131 12 0 0 131 12 9%
5 Жан Митрев Клиника 184 14 0 0 184 14 8%
6 Систина 161 5 0 0 161 5 3%
7 МАНУ 125 20 0 0 125 20 16%
8 Судска медицина 10 0 0 0 10 0 0%
9 ЦЈЗ Битола 45 6 0 0 45 6 13%
10 КИБФС 7 4 0 0 7 4 57%
11 ГАК 13 0 0 0 13 0 0%
12 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1312 123 0 0 1312 123 9%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 22/07/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени/ Изгубени за следење (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје*** 54 1 23 4466 723.1 180 29.1 4.0% 2348 1938
2 Куманово 5 945 662.3 48 33.6 5.1% 640 257
3 Дебар 4 1 1 179 644.9 6 21.6 3.4% 59 114
4 Штип 18 2 677 1285.3 11 20.9 1.6% 317 349
5 Прилеп 1 6 314 329.4 23 24.1 7.3% 240 51
6 Тетово 5 15 967 484.1 71 35.5 7.3% 609 287
7 Струга 6 396 583.6 41 60.4