Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 08.7.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 684 99 0 0 684 99 14%
2 ЦЈЗ Скопје 23 0 0 0 23 0 0%
3 Авицена 112 19 0 0 112 19 17%
4 Биотек 112 20 0 0 112 20 18%
5 Жан Митрев Клиника 235 7 0 0 235 7 3%
6 Систина 150 5 0 0 150 5 3%
7 МАНУ 121 14 0 0 121 14 12%
8 Судска медицина 14 0 0 0 14 0 0%
9 ЦЈЗ Битола 19 4 0 0 19 4 21%
10 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1470 168 0 0 1470 168 11%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 08.7.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје*** 83 2 48 3656 591,9 147 23,8 4,0% 1581 1928
2 Куманово 8 818 573,3 43 30,1 5,3% 596 179
3 Дебар 2 120 432,4 5 18,0 4,2% 48 67
4 Штип 6 411 780,3 8 15,2 1,9% 237 166
5 Прилеп 3 289 303,2 20 21,0 6,9% 211 58
6 Тетово 26 18 831 416,0 59 29,5 7,1% 421 351
7 Струга 5 288 424,5 33 48,6 11,5% 68 187
8 Велес 1 198 298,8 13 19,6 6,6% 149 36
9 Битола 2 65 63,8 2 2,0 3,1% 39 24
10 Охрид 8 218 388,5 5 8,9 2,3% 24 189
11 Кавадарци 22 51,1 1 2,3 4,5% 6 15
12 Гостивар 8 1 1 188 157,0 13 10,9 6,9% 60 115
13 Гевгелија** 12 34,9 0 0,0 0,0% 9 3
14 Струмица 18 19,0 1 1,1 5,6% 7 10
15 Крива Паланка 1 18 75,3 0 0,0 0,0% 6 12
16 Радовиш 4 12,3 0 0,0 0,0% 4 0
17 Крушево 1 8 84,0 2 21,0 25,0% 2 4
18 Кочани 1 1 76 158,4 3 6,3 3,9% 56 17
19 Пробиштип 2 30 196,1 0 0,0 0,0% 11 19
20 Демир Хисар 3 35,8 0 0,0 0,0% 1 2
21 Македонски Брод 1 7 62,5 0 0,0 0,0% 2 5
22 Пехчево 6 120,2 0 0,0 0,0% 4 2
23 Берово 3 23,1 1 7,7 33,3% 2 0
24 Валандово 6 50,6 0 0,0 0,0% 4 2
25 Виница 4 20,6 0 0,0 0,0% 3 1
26 Делчево 1 4,2 1 4,2 100,0% 0 0
27 Кратово 6 62,7 0 0,0 0,0% 3 3
28 Свети Николе 4 58 282,8 0 0,0 0,0% 7 51
29 Кичево 6 58 101,5 1 1,7 1,7% 8 49
30 Ресен 1 1 129 788,9 3 18,3 2,3% 38 88
31 Неготино* 21 89,5 1 4,3 4,8% 17 3
Вкупно 168 3 70 7572 364,5 362 17,4 4,8% 3624 3586
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**2 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Богданци
***3 пријавени случаи се странски државјани моментално хоспитализирани во Скопје
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 72690 7563 4982 24 67708 7539
1 ИЈЗ – Вирусологија 38309 4412 3226 22 35083 4390
2 ЦЈЗ Скопје 799 150 0 0 799 150
3 Авицена 4152 524 0 0 4152 524
4 Биотек 5936 338 0 0 5936 338
5 Жан Митрев Клиника 9765 689 0 0 9765 689
6 Систина 5805 335 0 0 5805 335
7 Лаор 20 7 0 0 20 7
8 МАНУ 6594 945 1756 2 4838 943
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 153 4 0 0 153 4
11 ЦЈЗ Битола 398 74 0 0 398 74
12 Лаборатории од странство 4 4 0 0 4 4
Дистрибуција на заболени по општини во Скопје
image (20)