На 09.03.2022, во просториите на Стопанска комора на Македонија-Турција (MATTO – Macedonia  Turkey Chamber of Commerce) беше потпишан Меморандум за соработка меѓу MATTO и Институтот за јавно здравје на Република Северна Македонија, со кој се отвори можност за нивна заедничка интензивна соработка.

На средбата, од ИЈЗ партиципанти беа Директорот – доц. д-р Шабан Мемети, раководителот на Одделот за здравствена екологија – проф. д-р Михаил Кочубовски и д-р Џансун Буковец, додека пак, од МАТТО на состанокот беа присутни Претседателот– Ајдован Адемоски и членовите на Управниот одбор.

Доц. д-р Шабан Мемети имаше свое обраќање, а проф. д-р Михаил Кочубовски ги презентираше можностите за соработка меѓу ИЈЗ и МАТТО.

Со оваа средба, Институтот за јавно здравје уште еднаш ја покажа својата отвореност за соработка со приватниот сектор, кој го приоритизира јавното здравје.

 

275292770_493763805658717_3103405048680295034_n

275219882_267065575602751_6795079480108651138_n

275188148_291175456481776_1765295692536303976_n