На Светскиот ден на сеќавање на жртвите во сообраќајот, во чест на споменот на речиси 1,3 милиони животи изгубени на патиштата во изминатата година, се залагаме за поддршка за нивните ужалени семејства и милиони други кои се сериозно повредени и промовираме итна акција за спасување животи . Придружете се на глобалното одбележување на Светскиот ден на сеќавање на 22 ноември во 14:00 часот по средноевропско време, со тема „Запомни. Поддржи. Дејствувај“. Регистрирајте се тука: https://bit.ly/3Fkzx8l

 

WDoR flyer