ФАКТ: Миењето раце со алкохолен дезинфициенс, не предизвикува хронична болест

flaer

 

ФАКТ: Носењето ракавици не е замена за миењето раце

flaer

 

ФАКТ: Чистите раце спасуваат животи

flaer

 

 

 ЛИНК преку којшто може да се пристапи до курсот „Стандардни мерки на претпазливост: хигиена на раце“.

Македонски јазик: https://openwho.org/courses/IPC-HH-mk