Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 8/14/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 525 56 0 0 525 56 11%
2 ЦЈЗ Скопје 13 0 0 0 13 0 0%
3 Авицена 180 8 0 0 180 8 4%
4 Биотек 401 21 0 0 401 21 5%
5 Жан Митрев Клиника 358 26 0 0 358 26 7%
6 Систина 312 7 0 0 312 7 2%
8 МАНУ 94 15 0 0 94 15 16%
9 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
10 ЦЈЗ Битола 98 5 0 0 98 5 5%
11 КИБФС 12 2 0 0 12 2 17%
12 ГАК 13 1 0 0 13 1 8%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 2006 141 0 0 2006 141 7%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 8/14/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 51 2 25 5373 869.9 223 36.1 4.2% 4143 1007
2 Куманово 19 1252 877.4 57 39.9 4.6% 933 262
3 Дебар 2 226 814.3 7 25.2 3.1% 152 67
4 Штип 15 33 1042 1978.2 18 34.2 1.7% 749 275
5 Прилеп 6 1 358 375.6 24 25.2 6.7% 297 37
6 Тетово 6 10 1129 565.2 74 37.0 6.6% 903 152
7 Струга 16 521 767.9 45 66.3 8.6% 289 187
8 Велес 2 2 243 366.8 13 19.6 5.3% 202 28
9 Битола 4 7 183 179.5 6 5.9 3.3% 102 75
10 Охрид 2 307 547.1 10 17.8 3.3% 217 80
11 Кавадарци 1 1 148 343.9 2 4.6 1.4% 40 106
12 Гостивар 2 625 521.8 29 24.2 4.6% 330 266
13 Гевгелија** 1 28 81.4 0 0.0 0.0% 18 10
14 Струмица 49 51.7 3 3.2 6.1% 26 20
15 Крива Паланка 28 117.1 0 0.0 0.0% 23 5
16 Радовиш 1 37 113.5 1 3.1 2.7% 27 9
17 Крушево 16 167.9 2 21.0 12.5% 12 2
18 Кочани 128 266.8 4 8.3 3.1% 90 34
19 Пробиштип 2 1 69 451.0 0 0.0 0.0% 50 19
20 Демир Хисар 2 53 632.7 1 11.9 1.9% 20 32
21 Македонски Брод 2 1 65 580.5 2 17.9 3.1% 14 49
22 Пехчево 8 160.2 0 0.0 0.0% 6 2
23 Берово 1 13 100.0 1 7.7 7.7% 4 8
24 Валандово 8 67.5 0 0.0 0.0% 6 2
25 Виница 2 46 236.8 0 0.0 0.0% 5 41
26 Делчево*** 1 8 33.3 1 4.2 12.5% 4 3
27 Кратово 15 156.8 0 0.0 0.0% 12 3
28 Свети Николе 2 1 258 1257.8 1 4.9 0.4% 191 66
29 Кичево 2 11 236 412.9 10 17.5 4.2% 102 124
30 Ресен 146 892.9 4 24.5 2.7% 133 9
31 Неготино* 1 35 149.1 1 4.3 2.9% 23 11
Вкупно 141 4 93 12653 609.0 539 25.9 4.3% 9123 2991
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 4 од Богданци
***4 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 125128 12653 4982 24 120146 12629
1 ИЈЗ – Вирусологија 60391 7067 3226 22 57165 7045
2 ЦЈЗ Скопје 1632 188 0 0 1632 188
3 Авицена 9156 950 0 0 9156 950
4 Биотек 10702 569 0 0 10702 569
5 Жан Митрев Клиника 16736 1203 0 0 16736 1203
6 Систина 11743 642 0 0 11743 642
7 Лаор 124 25 0 0 124 25
8 МАНУ 10120 1491 1756 2 8364 1489
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 383 7 0 0 383 7
11 ЦЈЗ Битола 2346 342 0 0 2346 342
12 КИБФС 602 68 0 0 602 68
13 ГАК 432 14 0 0 432 14
14 Лаборатории од странство 6 6 0 0 6 6

Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје

image.png