Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 17.8.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 550 59 0 0 550 59 11%
2 ЦЈЗ Скопје 25 0 0 0 25 0 0%
3 Авицена 139 7 0 0 139 7 5%
4 Биотек 281 9 0 0 281 9 3%
5 Жан Митрев Клиника 311 13 0 0 311 13 4%
6 Систина 242 6 0 0 242 6 2%
8 МАНУ 113 29 0 0 113 29 26%
9 Судска медицина 9 0 0 0 9 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 32 6 0 0 32 6 19%
11 КИБФС 20 1 0 0 20 1 5%
12 ГАК 20 0 0 0 20 0 0%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1742 130 0 0 1742 130 7%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 17.8.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 40 1 87 5458 883,7 228 36,9 4,2% 4325 905
2 Куманово 6 18 1295 907,6 57 39,9 4,4% 952 286
3 Дебар 226 814,3 7 25,2 3,1% 152 67
4 Штип 13 1 14 1061 2014,3 19 36,1 1,8% 784 258
5 Прилеп 5 2 370 388,2 24 25,2 6,5% 303 43
6 Тетово 13 6 1154 577,7 74 37,0 6,4% 922 158
7 Струга 4 525 773,8 46 67,8 8,8% 308 171
8 Велес 243 366,8 14 21,1 5,8% 202 27
9 Битола 3 4 187 183,5 6 5,9 3,2% 108 73
10 Охрид 6 315 561,4 10 17,8 3,2% 233 72
11 Кавадарци 2 160 371,8 2 4,6 1,3% 53 105
12 Гостивар 18 9 678 566,1 29 24,2 4,3% 351 298
13 Гевгелија** 31 90,1 0 0,0 0,0% 18 13
14 Струмица 1 53 56,0 3 3,2 5,7% 26 24
15 Крива Паланка 30 125,4 0 0,0 0,0% 25 5
16 Радовиш 38 116,5 1 3,1 2,6% 27 10
17 Крушево 16 167,9 2 21,0 12,5% 13 1
18 Кочани 128 266,8 4 8,3 3,1% 95 29
19 Пробиштип 2 71 464,0 0 0,0 0,0% 52 19
20 Демир Хисар 60 716,2 1 11,9 1,7% 22 37
21 Македонски Брод 1 65 580,5 3 26,8 4,6% 18 44
22 Пехчево 8 160,2 0 0,0 0,0% 6 2
23 Берово 1 16 123,0 2 15,4 12,5% 7 7
24 Валандово 7 59,1 0 0,0 0,0% 6 1
25 Виница 5 56 288,3 0 0,0 0,0% 15 41
26 Делчево*** 4 14 58,2 1 4,2 7,1% 4 9
27 Кратово 15 156,8 0 0,0 0,0% 14 1
28 Свети Николе 261 1272,4 1 4,9 0,4% 199 61
29 Кичево 7 5 247 432,2 10 17,5 4,0% 109 128
30 Ресен 6 146 892,9 4 24,5 2,7% 141 1
31 Неготино* 36 153,4 1 4,3 2,8% 23 12
Вкупно 130 2 152 12970 624,3 549 26,4 4,2% 9513 2908
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 7 од Богданци
***4 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 128938 12970 4982 24 123956 12946
1 ИЈЗ – Вирусологија 62015 7261 3226 22 58789 7239
2 ЦЈЗ Скопје 1681 190 0 0 1681 190
3 Авицена 9463 963 0 0 9463 963
4 Биотек 11165 592 0 0 11165 592
5 Жан Митрев Клиника 17195 1218 0 0 17195 1218
6 Систина 12311 658 0 0 12311 658
7 Лаор 124 25 0 0 124 25
8 МАНУ 10233 1521 1756 2 8477 1519
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 392 7 0 0 392 7
11 ЦЈЗ Битола 2488 359 0 0 2488 359
12 КИБФС 640 74 0 0 640 74
13 ГАК 469 14 0 0 469 14
14 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
image.png