Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 21.8.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 521 107 0 0 521 107 21%
2 ЦЈЗ Скопје 23 2 0 0 23 2 9%
3 Авицена 210 5 0 0 210 5 2%
4 Биотек 320 14 0 0 320 14 4%
5 Жан Митрев Клиника 251 6 0 0 251 6 2%
6 Систина 172 3 0 0 172 3 2%
7 Лаор 56 1 0 0 56 1 2%
8 МАНУ 88 17 0 0 88 17 19%
9 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
10 ЦЈЗ Битола 78 3 0 0 78 3 4%
11 КИБФС 9 1 0 0 9 1 11%
12 ГАК 5 0 0 0 5 0 0%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1733 159 0 0 1733 159 9%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 32 4 27 5615 909,1 234 37,9 4,2% 4552 829
2 Куманово 25 1 1355 949,6 59 41,3 4,4% 979 317
3 Дебар 1 3 237 853,9 7 25,2 3,0% 156 74
4 Штип 8 1 8 1100 2088,4 21 39,9 1,9% 828 251
5 Прилеп 7 1 391 410,2 24 25,2 6,1% 310 57
6 Тетово 9 1 1180 590,7 75 37,5 6,4% 937 168
7 Струга 15 544 801,8 48 70,7 8,8% 346 150
8 Велес 2 2 253 381,8 14 21,1 5,5% 210 29
9 Битола 1 4 188 184,5 6 5,9 3,2% 133 49
10 Охрид 4 324 577,4 10 17,8 3,1% 247 67
11 Кавадарци 5 168 390,4 2 4,6 1,2% 67 99
12 Гостивар 22 1 9 722 602,8 30 25,0 4,2% 382 310
13 Гевгелија** 5 39 113,4 0 0,0 0,0% 18 21
14 Струмица 1 56 59,1 3 3,2 5,4% 32 21
15 Крива Паланка 35 146,3 0 0,0 0,0% 25 10
16 Радовиш 1 39 119,6 1 3,1 2,6% 28 10
17 Крушево 1 16 167,9 2 21,0 12,5% 14 0
18 Кочани 2 1 132 275,2 4 8,3 3,0% 98 30
19 Пробиштип 73 477,1 0 0,0 0,0% 55 18
20 Демир Хисар 60 716,2 1 11,9 1,7% 29 30
21 Македонски Брод 1 65 580,5 3 26,8 4,6% 27 35
22 Пехчево 1 9 180,3 0 0,0 0,0% 6 3
23 Берово 9 34 261,5 2 15,4 5,9% 7 25
24 Валандово 7 59,1 0 0,0 0,0% 7 0
25 Виница 2 1 63 324,3 0 0,0 0,0% 21 42
26 Делчево*** 4 27 112,3 1 4,2 3,7% 4 22
27 Кратово 16 167,2 0 0,0 0,0% 14 2
28 Свети Николе 269 1311,4 1 4,9 0,4% 208 60
29 Кичево 3 13 257 449,7 10 17,5 3,9% 144 103
30 Ресен 146 892,9 4 24,5 2,7% 141 1
31 Неготино* 2 38 161,9 1 4,3 2,6% 27 10
Вкупно 159 6 75 13458 650,4 563 27,2 4,2% 10052 2843
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 9 од Богданци
***7 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 136051 13458 4982 24 131069 13434
1 ИЈЗ – Вирусологија 63942 7555 3226 22 60716 7533
2 ЦЈЗ Скопје 1776 196 0 0 1776 196
3 Авицена 10394 994 0 0 10394 994
4 Биотек 12591 643 0 0 12591 643
5 Жан Митрев Клиника 18334 1249 0 0 18334 1249
6 Систина 13073 669 0 0 13073 669
7 Лаор 180 26 0 0 180 26
8 МАНУ 10581 1566 1756 2 8825 1564
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 422 7 0 0 422 7
11 ЦЈЗ Битола 2785 370 0 0 2785 370
12 КИБФС 689 80 0 0 689 80
13 ГАК 522 15 0 0 522 15
14 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
image.png