Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 22.6.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 533 54 0 0 533 54 10%
2 ЦЈЗ Скопје 22 2 0 0 22 2 9%
3 Авицена 73 19 0 0 73 19 26%
4 Биотек 159 2 0 0 159 2 1%
5 Жан Митрев Клиника 179 23 0 0 179 23 13%
6 Систина 239 4 0 0 239 4 2%
7 МАНУ 145 13 0 0 145 13 9%
8 Судска медицина 13 1 0 0 13 1 8%
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1363 118 0 0 1363 118 9%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 22.6.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 55 4 37 2588 419,0 91 14,7 3,5% 763 1734
2 Куманово 9 703 492,7 36 25,2 5,1% 417 250
3 Дебар 1 83 299,0 4 14,4 4,8% 48 31
4 Штип 1 3 276 524,0 4 7,6 1,4% 86 186
5 Прилеп 4 5 235 246,5 19 19,9 8,1% 199 17
6 Тетово 20 24 558 279,3 40 20,0 7,2% 196 322
7 Струга 2 181 266,8 26 38,3 14,4% 54 101
8 Велес 2 1 169 255,1 11 16,6 6,5% 124 34
9 Битола 1 43 42,2 2 2,0 4,7% 27 14
10 Охрид 9 120 213,9 3 5,3 2,5% 17 100
11 Кавадарци 11 25,6 1 2,3 9,1% 4 6
12 Гостивар 4 4 87 72,6 8 6,7 9,2% 29 50
13 Гевгелија** 1 10 29,1 0 0,0 0,0% 4 6
14 Струмица 2 12 12,7 1 1,1 8,3% 3 8
15 Крива Паланка 11 46,0 0 0,0 0,0% 6 5
16 Радовиш 4 12,3 0 0,0 0,0% 4 0
17 Крушево 6 63,0 1 10,5 16,7% 2 3
18 Кочани 61 127,2 2 4,2 3,3% 32 27
19 Пробиштип 13 85,0 0 0,0 0,0% 3 10
20 Демир Хисар 1 11,9 0 0,0 0,0% 1 0
21 Македонски Брод 3 26,8 0 0,0 0,0% 2 1
22 Пехчево 5 100,1 0 0,0 0,0% 3 2
23 Берово 2 15,4 0 0,0 0,0% 1 1
24 Валандово 6 50,6 0 0,0 0,0% 2 4
25 Виница 3 15,4 0 0,0 0,0% 3 0
26 Делчево 1 4,2 1 4,2 100,0% 0 0
27 Кратово 4 41,8 0 0,0 0,0% 2 2
28 Свети Николе 1 17 82,9 0 0,0 0,0% 2 15
29 Кичево 1 9 15,7 0 0,0 0,0% 3 6
30 Ресен 5 70 428,1 1 6,1 1,4% 0 69
31 Неготино* 19 81,0 0 0,0 0,0% 11 8
Вкупно 118 4 74 5311 255,6 251 12,1 4,7% 2048 3012
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**2 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Богданци
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 53248 5310 4981 24 48267 5286
1 ИЈЗ – Вирусологија 28697 3224 3225 22 25472 3202
2 ЦЈЗ Скопје 776 148 0 0 776 148
3 Авицена 2719 345 0 0 2719 345
4 Биотек 4379 187 0 0 4379 187
5 Жан Митрев Клиника 7290 455 0 0 7290 455
6 Систина 3815 184 0 0 3815 184
7 МАНУ 4753 683 1756 2 2997 681
8 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
9 Судска медицина 64 3 0 0 64 3

 

Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје

image (7)