Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 24.6.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 634 84 0 0 634 84 13%
2 ЦЈЗ Скопје 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
3 Авицена 105 15 0 0 105 15 14%
4 Биотек 140 5 0 0 140 5 4%
5 Жан Митрев Клиника 164 17 0 0 164 17 10%
6 Систина 109 9 0 0 109 9 8%
7 МАНУ 109 16 0 0 109 16 15%
8 Судска медицина 5 0 0 0 5 0 0%
9 ЦЈЗ Битола 13 7 0 0 13 7 54%
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1279 153 0 0 1279 153 12%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 24.6.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 66 1 47 2730 442,0 94 15,2 3,4% 836 1800
2 Куманово 13 723 506,7 38 26,6 5,3% 417 268
3 Дебар 83 299,0 4 14,4 4,8% 48 31
4 Штип 13 2 13 290 550,6 6 11,4 2,1% 100 184
5 Прилеп 2 1 240 251,8 19 19,9 7,9% 201 20
6 Тетово 20 1*** 3 603 301,9 43 21,5 7,1% 205 355
7 Струга 7 2 189 278,6 26 38,3 13,8% 56 107
8 Велес 1 171 258,1 12 18,1 7,0% 129 30
9 Битола 1 44 43,2 2 2,0 4,5% 27 15
10 Охрид 7 1 3 131 233,5 4 7,1 3,1% 20 107
11 Кавадарци 1 11 25,6 1 2,3 9,1% 5 5
12 Гостивар 91 76,0 8 6,7 8,8% 31 52
13 Гевгелија** 2 10 29,1 0 0,0 0,0% 6 4
14 Струмица 13 13,7 1 1,1 7,7% 3 9
15 Крива Паланка 1 13 54,4 0 0,0 0,0% 6 7
16 Радовиш 4 12,3 0 0,0 0,0% 4 0
17 Крушево 6 63,0 1 10,5 16,7% 2 3
18 Кочани 1 1 63 131,3 2 4,2 3,2% 34 27
19 Пробиштип 1 1 14 91,5 0 0,0 0,0% 5 9
20 Демир Хисар 1 11,9 0 0,0 0,0% 1 0
21 Македонски Брод 3 26,8 0 0,0 0,0% 2 1
22 Пехчево 5 100,1 0 0,0 0,0% 3 2
23 Берово 2 15,4 0 0,0 0,0% 1 1
24 Валандово 6 50,6 0 0,0 0,0% 2 4
25 Виница 3 15,4 0 0,0 0,0% 3 0
26 Делчево 1 4,2 1 4,2 100,0% 0 0
27 Кратово 4 41,8 0 0,0 0,0% 3 1
28 Свети Николе 3 20 97,5 0 0,0 0,0% 2 18
29 Кичево 6 16 28,0 1 1,7 6,3% 3 12
30 Ресен 12 1 85 519,8 2 12,2 2,4% 0 83
31 Неготино* 20 85,2 0 0,0 0,0% 11 9
Вкупно 153 6 75 5595 269,3 265 12,8 4,7% 2166 3164
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**2 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Богданци
***смртниот случај од Тетово е од 12.05.2020
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 55735 5592 4981 24 50754 5570
1 ИЈЗ – Вирусологија 29837 3366 3225 22 26612 3344
2 ЦЈЗ Скопје 776 148 0 0 776 148
3 Авицена 2926 375 0 0 2926 375
4 Биотек 4627 198 0 0 4627 198
5 Жан Митрев Клиника 7659 493 0 0 7659 493
6 Систина 4095 213 0 0 4095 213
7 МАНУ 4972 708 1756 2 3216 706
8 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
9 Судска медицина 75 3 0 0 75 3
10 ЦЈЗ Битола 13 7 0 0 13 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
image (9)

PDF