Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 30.9.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 345 50 0 0 345 50 14%
2 ЦЈЗ Скопје 57 12 0 0 57 12 21%
3 Авицена 291 21 0 0 291 21 7%
4 Биотек 173 21 0 0 173 21 12%
5 Жан Митрев Клиника 124 10 0 0 124 10 8%
6 Систина 108 10 0 0 108 10 9%
7 Лаор 23 4 0 0 23 4 17%
8 МАНУ 141 28 0 0 141 28 20%
9 Судска медицина 11 0 0 0 11 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 49 4 0 0 49 4 8%
11 КИБФС 3 1 0 0 3 1 33%
12 ГАК 13 0 0 0 13 0 0%
13 Синлаб 12 1 0 0 12 1 8%
14 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1350 162 0 0 1350 162 12%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Кумулативна инциденца Умрени (вкупно) Морталитет (кумулативно) Леталитет (кумулативно) Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 75 3 24 7100 1149,5 267 43,2 3,8% 6058 775
2 Куманово 14 10 1777 1245,4 71 49,8 4,0% 1522 184
3 Дебар 1 287 1034,0 15 54,0 5,2% 240 32
4 Штип 5 1 4 1262 2395,9 28 53,2 2,2% 1183 51
5 Прилеп 5 11 689 722,8 40 42,0 5,8% 525 124
6 Тетово 13 10 1455 728,4 89 44,6 6,1% 1217 149
7 Струга 1 9 673 991,9 61 89,9 9,1% 570 42
8 Велес 2 1 330 498,1 16 24,1 4,8% 281 33
9 Битола 5 1 314 308,1 8 7,8 2,5% 239 67
10 Охрид 2 9 430 766,4 20 35,6 4,7% 377 33
11 Кавадарци 2 2 241 560,0 2 4,6 0,8% 197 42
12 Гостивар 3 936 781,5 51 42,6 5,4% 799 86
13 Гевгелија** 3 2 129 375,1 0 0,0 0,0% 88 41
14 Струмица 10 3 261 275,6 13 13,7 5,0% 92 156
15 Крива Паланка 3 1 113 472,5 4 16,7 3,5% 81 28
16 Радовиш 4 89 272,9 4 12,3 4,5% 60 25
17 Крушево 20 209,9 2 21,0 10,0% 17 1
18 Кочани 12 13 375 781,7 8 16,7 2,1% 206 161
19 Пробиштип 1 116 758,1 0 0,0 0,0% 93 23
20 Демир Хисар 61 728,2 2 23,9 3,3% 57 2
21 Македонски Брод 93 830,6 5 44,7 5,4% 80 8
22 Пехчево 44 881,2 0 0,0 0,0% 41 3
23 Берово 2 104 799,8 2 15,4 1,9% 72 30
24 Валандово 1 2 36 303,8 0 0,0 0,0% 13 23
25 Виница 2 116 597,1 4 20,6 3,4% 84 28
26 Делчево*** 163 678,0 7 29,1 4,3% 76 80
27 Кратово 25 261,3 0 0,0 0,0% 24 1
28 Свети Николе 1 2 353 1720,9 2 9,8 0,6% 308 43
29 Кичево 328 573,9 15 26,2 4,6% 279 34
30 Ресен 164 1002,9 5 30,6 3,0% 144 15
31 Неготино* 54 230,1 2 8,5 3,7% 45 7
Вкупно 162 4 109 18138 876,6 743 35,9 4,1% 15068 2327
*12 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**8 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 17 од Богданци
***35 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 190127 18138 4982 24 185145 18114
1 ИЈЗ – Вирусологија 79703 9756 3226 22 76477 9734
2 ЦЈЗ Скопје 2936 357 0 0 2936 357
3 Авицена 19412 1400 0 0 19412 1400
4 Биотек 18807 925 0 0 18807 925
5 Жан Митрев Клиника 24673 1616 0 0 24673 1616
6 Систина 19811 965 0 0 19811 965
7 Лаор 2003 106 0 0 2003 106
8 МАНУ 13726 2163 1756 2 11970 2161
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 707 9 0 0 707 9
11 ЦЈЗ Битола 4899 573 0 0 4899 573
12 КИБФС 994 124 0 0 994 124
13 ГАК 1077 37 0 0 1077 37
14 Синлаб 617 19 0 0 617 19
15 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
image.png