Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 8/6/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
ИЈЗ – Вирусологија 853 91 0 0 853 91 11%
ЦЈЗ Скопје 35 1 0 0 35 1 3%
Авицена 174 8 0 0 174 8 5%
Биотек 282 9 0 0 282 9 3%
Жан Митрев Клиника 181 3 0 0 181 3 2%
Систина 141 10 0 0 141 10 7%
МАНУ 111 25 0 0 111 25 23%
Судска медицина 14 0 0 0 14 0 0%
ЦЈЗ Битола 42 7 0 0 42 7 17%
КИБФС 6 1 0 0 6 1 17%
ГАК 6 0 0 0 6 0 0%
Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1845 155 0 0 1845 155 8%
Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 8/6/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
Скопје 51 1 40 5051 817.8 213 34.5 4.2% 3597 1241
Куманово 11 17 1125 788.4 56 39.2 5.0% 815 254
Дебар 2 210 756.6 7 25.2 3.3% 84 119
Штип 13 1 22 923 1752.3 17 32.3 1.8% 535 371
Прилеп 4 6 341 357.7 24 25.2 7.0% 272 45
Тетово 10 1081 541.1 74 37.0 6.8% 811 196
Струга 3 473 697.1 45 66.3 9.5% 238 190
Велес 2 227 342.6 13 19.6 5.7% 194 20
Битола