Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 09.9.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 310 31 0 0 310 31 10%
2 ЦЈЗ Скопје 23 7 0 0 23 7 30%
3 Авицена 212 7 0 0 212 7 3%
4 Биотек 248 10 0 0 248 10 4%
5 Жан Митрев Клиника 140 10 0 0 140 10 7%
6 Систина 173 11 0 0 173 11 6%
7 Лаор 61 2 0 0 61 2 3%
8 МАНУ 177 35 0 0 177 35 20%
9 Судска медицина 11 0 0 0 11 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 35 6 0 0 35 6 17%
11 КИБФС 6 1 0 0 6 1 17%
12 ГАК 14 1 0 0 14 1 7%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1410 121 0 0 1410 121 9%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 33 50 6210 1005,4 248 40,2 4,0% 5391 571
2 Куманово 8 32 1562 1094,7 64 44,9 4,1% 1292 206
3 Дебар 264 951,2 13 46,8 4,9% 220 31
4 Штип 6 7 1197 2272,5 23 43,7 1,9% 1085 89
5 Прилеп 2 2 11 534 560,2 32 33,6 6,0% 373 129
6 Тетово 6 4 1266 633,8 80 40,0 6,3% 1079 107
7 Струга 6 1 4 610 899,0 52 76,6 8,5% 497 61
8 Велес 3 2 284 428,6 14 21,1 4,9% 248 22
9 Битола 6 237 232,5 6 5,9 2,5% 185 46
10 Охрид 11 2 388 691,5 14 25,0 3,6% 312 62
11 Кавадарци 4 2 195 453,1 2 4,6 1,0% 165 28
12 Гостивар 4 12 829 692,2 42 35,1 5,1% 692 95
13 Гевгелија** 3 1 80 232,6 0 0,0 0,0% 33 47
14 Струмица 3 2 86 90,8 4 4,2 4,7% 51 31
15 Крива Паланка 9 71 296,9 2 8,4 2,8% 42 27
16 Радовиш 1 1 49 150,3 1 3,1 2,0% 40 8
17 Крушево 1 18 188,9 2 21,0 11,1% 14 2
18 Кочани 5 1 174 362,7 4 8,3 2,3% 127 43
19 Пробиштип 91 594,7 0 0,0 0,0% 75 16
20 Демир Хисар 60 716,2 2 23,9 3,3% 56 2
21 Македонски Брод 1 1 81 723,4 4 35,7 4,9% 64 13
22 Пехчево 38 761,1 0 0,0 0,0% 12 26
23 Берово 1 2 70 538,3 2 15,4 2,9% 34 34
24 Валандово 1 11 92,8 0 0,0 0,0% 8 3
25 Виница 1 2 85 437,5 1 5,1 1,2% 58 26
26 Делчево*** 3 2 115 478,3 3 12,5 2,6% 30 82
27 Кратово 1 23 240,4 0 0,0 0,0% 19 4
28 Свети Николе 2 1 304 1482,1 1 4,9 0,3% 277 26
29 Кичево 1 2 287 502,2 14 24,5 4,9% 234 39
30 Ресен 147 899,0 5 30,6 3,4% 142 0
31 Неготино* 48 204,5 2 8,5 4,2% 41 5
Вкупно 121 3 142 15414 744,9 637 30,8 4,1% 12896 1881
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**8 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 11 од Богданци, 12 странски државјани
***27 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 161590 15414 4982 24 156608 15390
1 ИЈЗ – Вирусологија 71648 8514 3226 22 68422 8492
2 ЦЈЗ Скопје 2000 231 0 0 2000 231
3 Авицена 13817 1129 0 0 13817 1129
4 Биотек 16018 769 0 0 16018 769
5 Жан Митрев Клиника 21612 1432 0 0 21612 1432
6 Систина 16786 781 0 0 16786 781
7 Лаор 1068 57 0 0 1068 57
8 МАНУ 11850 1829 1756 2 10094 1827
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 542 7 0 0 542 7
11 ЦЈЗ Битола 3845 446 0 0 3845 446
12 КИБФС 862 104 0 0 862 104
13 ГАК 780 27 0 0 780 27
14 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
image.png