Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 13.9.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 182 13 0 0 182 13 7%
2 ЦЈЗ Скопје 22 4 0 0 22 4 18%
3 Авицена 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
4 Биотек 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
5 Жан Митрев Клиника 128 7 0 0 128 7 5%
6 Систина 113 12 0 0 113 12 11%
7 Лаор 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
8 МАНУ 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
9 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
10 ЦЈЗ Битола 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
11 КИБФС 10 1 0 0 10 1 10%
12 ГАК 9 0 0 0 9 0 0%
14 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 464 37 0 0 464 37 8%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 20 41 6326 1024,2 249 40,3 3,9% 5537 540
2 Куманово 3 34 1605 1124,8 64 44,9 4,0% 1351 190
3 Дебар 268 965,6 13 46,8 4,9% 220 35
4 Штип 1 5 1205 2287,7 24 45,6 2,0% 1109 72
5 Прилеп 6 562 589,6 34 35,7 6,0% 395 133
6 Тетово 3 13 1304 652,8 81 40,5 6,2% 1106 117
7 Струга 2 1 627 924,1 53 78,1 8,5% 511 63
8 Велес 1 1 288 434,7 14 21,1 4,9% 256 18
9 Битола 245 240,4 6 5,9 2,4% 192 47
10 Охрид 2 2 3 395 704,0 18 32,1 4,6% 319 58
11 Кавадарци 1 202 469,4 2 4,6 1,0% 170 30
12 Гостивар 2 6 856 714,7 44 36,7 5,1% 719 93
13 Гевгелија** 89 258,8 0 0,0 0,0% 35 54
14 Струмица 2 103 108,7 4 4,2 3,9% 55 44
15 Крива Паланка 1 83 347,0 2 8,4 2,4% 43 38
16 Радовиш 52 159,5 2 6,1 3,8% 41 9
17 Крушево 18 188,9 2 21,0 11,1% 14 2
18 Кочани 2 2 189 394,0 4 8,3 2,1% 132 53
19 Пробиштип 95 620,9 0 0,0 0,0% 77 18
20 Демир Хисар 1 60 716,2 2 23,9 3,3% 57 1
21 Македонски Брод 84 750,2 5 44,7 6,0% 67 12
22 Пехчево 42 841,2 0 0,0 0,0% 15 27
23 Берово 1 73 561,4 2 15,4 2,7% 41 30
24 Валандово 11 92,8 0 0,0 0,0% 8 3
25 Виница 1 4 94 483,9 2 10,3 2,1% 63 29
26 Делчево*** 126 524,1 3 12,5 2,4% 42 81
27 Кратово 24 250,8 0 0,0 0,0% 19 5
28 Свети Николе 2 309 1506,4 1 4,9 0,3% 289 19
29 Кичево 8 290 507,4 14 24,5 4,8% 247 29
30 Ресен 153 935,7 5 30,6 3,3% 142 6
31 Неготино* 1 49 208,8 2 8,5 4,1% 43 4
Вкупно 37 4 131 15827 764,9 652 31,5 4,1% 13315 1860
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**8 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 14 од Богданци, 12 странски државјани
***27 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 166356 15827 4982 24 161374 15803
1 ИЈЗ – Вирусологија 73040 8722 3226 22 69814 8700
2 ЦЈЗ Скопје 2121 248 0 0 2121 248
3 Авицена 14712 1153 0 0 14712 1153
4 Биотек 16447 788 0 0 16447 788
5 Жан Митрев Клиника 22201 1458 0 0 22201 1458
6 Систина 17385 819 0 0 17385 819
7 Лаор 1247 67 0 0 1247 67
8 МАНУ 12084 1872 1756 2 10328 1870
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 564 7 0 0 564 7
11 ЦЈЗ Битола 4055 465 0 0 4055 465
12 КИБФС 914 112 0 0 914 112
13 ГАК 824 28 0 0 824 28
14 Синлаб 0 0 0 0 0 0
15 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
image.png