Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 14.09.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 229 23 0 0 229 23 10%
2 ЦЈЗ Скопје 28 5 0 0 28 5 18%
3 Авицена 253 11 0 0 253 11 4%
4 Биотек 239 8 0 0 239 8 3%
5 Жан Митрев Клиника 176 4 0 0 176 4 2%
6 Систина 179 11 0 0 179 11 6%
7 Лаор 49 4 0 0 49 4 8%
8 МАНУ 163 28 0 0 163 28 17%
9 Судска медицина 16 0 0 0 16 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 39 4 0 0 39 4 10%
11 КИБФС 3 0 0 0 3 0 0%
12 ГАК 15 0 0 0 15 0 0%
13 Синлаб 15 0 0 0 15 0 0%
14 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1404 98 0 0 1404 98 7%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 50 2 46 6373 1031,8 251 40,6 3,9% 5582 540
2 Куманово 6 1 1611 1129,0 65 45,6 4,0% 1351 195
3 Дебар 268 965,6 13 46,8 4,9% 220 35
4 Штип 4 6 1209 2295,3 24 45,6 2,0% 1115 70
5 Прилеп 5 8 567 594,9 34 35,7 6,0% 403 130
6 Тетово 7 9 1312 656,8 81 40,5 6,2% 1115 116
7 Струга 3 630 928,5 53 78,1 8,4% 511 66
8 Велес 1 1 1 289 436,2 15 22,6 5,2% 257 17
9 Битола 4 249 244,3 6 5,9 2,4% 192 51
10 Охрид 2 3 396 705,8 18 32,1 4,5% 322 56
11 Кавадарци 202 469,4 2 4,6 1,0% 170 30
12 Гостивар 1 2 857 715,5 46 38,4 5,4% 719 92
13 Гевгелија** 1 89 258,8 0 0,0 0,0% 36 53
14 Струмица 9 2 2 112 118,2 6 6,3 5,4% 57 49
15 Крива Паланка 1 1 2 84 351,2 3 12,5 3,6% 45 36
16 Радовиш 52 159,5 2 6,1 3,8% 41 9
17 Крушево 18 188,9 2 21,0 11,1% 14 2
18 Кочани 1 2 191 398,2 4 8,3 2,1% 134 53
19 Пробиштип 97 633,9 0 0,0 0,0% 77 20
20 Демир Хисар 60 716,2 2 23,9 3,3% 57 1
21 Македонски Брод 5 84 750,2 5 44,7 6,0% 72 7
22 Пехчево 4 42 841,2 0 0,0 0,0% 19 23
23 Берово 1 4 74 569,1 2 15,4 2,7% 45 27
24 Валандово 11 92,8 0 0,0 0,0% 8 3
25 Виница 2 94 483,9 2 10,3 2,1% 65 27
26 Делчево*** 2 6 128 532,4 3 12,5 2,3% 48 77
27 Кратово 24 250,8 0 0,0 0,0% 19 5
28 Свети Николе 1 309 1506,4 1 4,9 0,3% 290 18
29 Кичево 1 2 291 509,2 14 24,5 4,8% 249 28
30 Ресен 153 935,7 5 30,6 3,3% 142 6
31 Неготино* 49 208,8 2 8,5 4,1% 43 4
Вкупно 98 9 104 15925 769,6 661 31,9 4,2% 13418 1846
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**8 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 14 од Богданци, 12 странски државјани
***27 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 167760 15925 4982 24 162778 15901
1 ИЈЗ – Вирусологија 73269 8745 3226 22 70043 8723
2 ЦЈЗ Скопје 2149 253 0 0 2149 253
3 Авицена 14965 1164 0 0 14965 1164
4 Биотек 16686 796 0 0 16686 796
5 Жан Митрев Клиника 22377 1462 0 0 22377 1462
6 Систина 17564 830 0 0 17564 830
7 Лаор 1296 71 0 0 1296 71
8 МАНУ 12247 1900 1756 2 10491 1898
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 580 7 0 0 580 7
11 ЦЈЗ Битола 4094 469 0 0 4094 469
12 КИБФС 917 112 0 0 917 112
13 ГАК 839 28 0 0 839 28
14 Синлаб 15 0 0 0 15 0
15 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7

Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје

image.png