Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 9/18/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 346 51 0 0 346 51 15%
2 ЦЈЗ Скопје 47 6 0 0 47 6 13%
3 Авицена 296 17 0 0 296 17 6%
4 Биотек 192 21 0 0 192 21 11%
5 Жан Митрев Клиника 113 12 0 0 113 12 11%
6 Систина 164 5 0 0 164 5 3%
7 Лаор 73 2 0 0 73 2 3%
8 МАНУ 78 15 0 0 78 15 19%
9 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
10 ЦЈЗ Битола 57 10 0 0 57 10 18%
11 КИБФС 1 0 0 0 1 0 0%
12 ГАК 12 0 0 0 12 0 0%
13 Синлаб 18 1 0 0 18 1 6%
14 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1397 140 0 0 1397 140 10%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 47 3 25 6535 1058.0 255 41.3 3.9% 5694 586
2 Куманово 18 9 1673 1172.5 67 47.0 4.0% 1405 201
3 Дебар 275 990.8 13 46.8 4.7% 222 40
4 Штип 3 3 1230 2335.2 25 47.5 2.0% 1131 74
5 Прилеп 7 2 602 631.6 36 37.8 6.0% 437 129
6 Тетово 15 2 1363 682.3 84 42.1 6.2% 1122 157
7 Струга 3 1 3 642 946.2 58 85.5 9.0% 521 63
8 Велес 3 303 457.3 15 22.6 5.0% 258 30
9 Битола 3 267 262.0 7 6.9 2.6% 199 61
10 Охрид 1 2 402 716.5 18 32.1 4.5% 337 47
11 Кавадарци 2 2 214 497.3 2 4.6 0.9% 176 36
12 Гостивар 3 893 745.6 48 40.1 5.4% 741 104
13 Гевгелија** 4 103 299.5 0 0.0 0.0% 42 61
14 Струмица 4 162 171.0 8 8.4 4.9% 59 95
15 Крива Паланка 2 1 93 388.8 3 12.5 3.2% 52 38
16 Радовиш 4 68 208.5 2 6.1 2.9% 44 22
17 Крушево 1 20 209.9 2 21.0 10.0% 15 3
18 Кочани 5 6 238 496.1 5 10.4 2.1% 149 84
19 Пробиштип 2 101 660.1 0 0.0 0.0% 80 21
20 Демир Хисар 61 728.2 2 23.9 3.3% 57 2
21 Македонски Брод 1 89 794.9 5 44.7 5.6% 74 10
22 Пехчево 3 42 841.2 0 0.0 0.0% 24 18
23 Берово 3 1 79 607.6 2 15.4 2.5% 55 22
24 Валандово 14 118.1 0 0.0 0.0% 9 5
25 Виница 97 499.3 3 15.4 3.1% 67 27
26 Делчево*** 2 1 142 590.6 6 25.0 4.2% 63 73
27 Кратово 24 250.8 0 0.0 0.0% 20 4
28 Свети Николе 3 315 1535.7 1 4.9 0.3% 294 20
29 Кичево 2 2 301 526.7 15 26.2 5.0% 258 28
30 Ресен 2 160 978.5 5 30.6 3.1% 142 13
31 Неготино* 49 208.8 2 8.5 4.1% 45 2
Вкупно 140 6 60 16557 800.2 689 33.3 4.2% 13792 2076
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**8 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 14 од Богданци, 12 странски државјани
***29 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 174097 16557 4982 24 169115 16533
1 ИЈЗ – Вирусологија 75152 9059 3226 22 71926 9037
2 ЦЈЗ Скопје 2339 273 0 0 2339 273
3 Авицена 16053 1211 0 0 16053 1211
4 Биотек 17297 829 0 0 17297 829
5 Жан Митрев Клиника 23112 1524 0 0 23112 1524
6 Систина 18217 857 0 0 18217 857
7 Лаор 1514 86 0 0 1514 86
8 МАНУ 12633 1968 1756 2 10877 1966
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 610 7 0 0 610 7
11 ЦЈЗ Битола 4321 506 0 0 4321 506
12 КИБФС 954 116 0 0 954 116
13 ГАК 891 29 0 0 891 29
14 Синлаб 242 4 0 0 242 4
15 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7