Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 20.9.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 216 11 0 0 216 11 5%
2 ЦЈЗ Скопје 51 2 0 0 51 2 4%
3 Авицена 323 14 0 0 323 14 4%
4 Биотек 282 8 0 0 282 8 3%
5 Жан Митрев Клиника 213 8 0 0 213 8 4%
6 Систина 192 10 0 0 192 10 5%
7 Лаор 49 5 0 0 49 5 10%
8 МАНУ 149 25 0 0 149 25 17%
9 Судска медицина 11 0 0 0 11 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 48 2 0 0 48 2 4%
11 КИБФС 4 0 0 0 4 0 0%
12 ГАК 25 2 0 0 25 2 8%
13 Синлаб 55 1 0 0 55 1 2%
14 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1618 88 0 0 1618 88 5%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 45 42 6629 1073,3 257 41,6 3,9% 5786 586
2 Куманово 4 17 1701 1192,1 68 47,7 4,0% 1440 193
3 Дебар 276 994,4 14 50,4 5,1% 226 36
4 Штип 1 7 1233 2340,9 27 51,3 2,2% 1149 57
5 Прилеп 7 1 16 624 654,7 38 39,9 6,1% 466 120
6 Тетово 6 1 10 1387 694,3 85 42,6 6,1% 1134 168
7 Струга 3 1 650 958,0 59 87,0 9,1% 527 64
8 Велес 1 309 466,4 15 22,6 4,9% 259 35
9 Битола 2 1 2 274 268,8 8 7,8 2,9% 202 64
10 Охрид 3 4 409 728,9 18 32,1 4,4% 344 47
11 Кавадарци 215 499,6 2 4,6 0,9% 180 33
12 Гостивар 1 1 10 908 758,1 49 40,9 5,4% 759 100
13 Гевгелија** 4 107 311,1 0 0,0 0,0% 51 56
14 Струмица 7 184 194,3 10 10,6 5,4% 59 115
15 Крива Паланка 2 5 98 409,8 3 12,5 3,1% 67 28
16 Радовиш 2 71 217,7 2 6,1 2,8% 48 21
17 Крушево 20 209,9 2 21,0 10,0% 15 3
18 Кочани 3 4 267 556,6 6 12,5 2,2% 158 103
19 Пробиштип 2 104 679,7 0 0,0 0,0% 84 20
20 Демир Хисар 61 728,2 2 23,9 3,3% 57 2
21 Македонски Брод 1 91 812,7 5 44,7 5,5% 74 12
22 Пехчево 2 42 841,2 0 0,0 0,0% 33 9
23 Берово 84 646,0 2 15,4 2,4% 56 26
24 Валандово 17 143,4 0 0,0 0,0% 9 8
25 Виница 1 99 509,6 3 15,4 3,0% 71 25
26 Делчево*** 145 603,1 6 25,0 4,1% 63 76
27 Кратово 1 24 250,8 0 0,0 0,0% 21 3
28 Свети Николе 2 316 1540,6 2 9,8 0,6% 297 17
29 Кичево 2 3 313 547,7 15 26,2 4,8% 261 37
30 Ресен 1 160 978,5 5 30,6 3,1% 143 12
31 Неготино* 49 208,8 2 8,5 4,1% 45 2
Вкупно 88 5 135 16867 815,2 705 34,1 4,2% 14084 2078
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**8 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 14 од Богданци, 12 странски државјани
***30 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 177635 16867 4982 24 172653 16843
1 ИЈЗ – Вирусологија 76023 9199 3226 22 72797 9177
2 ЦЈЗ Скопје 2467 285 0 0 2467 285
3 Авицена 16796 1247 0 0 16796 1247
4 Биотек 17646 838 0 0 17646 838
5 Жан Митрев Клиника 23498 1550 0 0 23498 1550
6 Систина 18647 883 0 0 18647 883
7 Лаор 1630 94 0 0 1630 94
8 МАНУ 12833 2003 1756 2 11077 2001
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 621 7 0 0 621 7
11 ЦЈЗ Битола 4445 520 0 0 4445 520
12 КИБФС 961 117 0 0 961 117
13 ГАК 940 31 0 0 940 31
14 Синлаб 366 5 0 0 366 5
15 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
image.png