Дневно Инфо за прес! -
Ден на кој се однесуваат резултатите 04.7.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 480 55 0 0 480 55 11%
2 ЦЈЗ Скопје 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
3 Авицена 101 8 0 0 101 8 8%
4 Биотек 130 19 0 0 130 19 15%
5 Жан Митрев Клиника 87 11 0 0 87 11 13%
6 Систина 90 6 0 0 90 6 7%
7 МАНУ 113 13 0 0 113 13 12%
8 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
9 ЦЈЗ Битола 31 3 0 0 31 3 10%
10 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1032 115 0 0 1032 115 11%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 04.7.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 53 5 26 3394 549,5 134 21,7 3,9% 1253 2007
2 Куманово 4 797 558,6 41 28,7 5,1% 512 244
3 Дебар 6 109 392,7 4 14,4 3,7% 48 57
4 Штип 3 374 710,0 8 15,2 2,1% 205 161
5 Прилеп 6 282 295,9 20 21,0 7,1% 206 56
6 Тетово 8 1 766 383,5 56 28,0 7,3% 318 392
7 Струга 13 265 390,6 32 47,2 12,1% 66 167
8 Велес 1 2 196 295,8 13 19,6 6,6% 140 43
9 Битола 61 59,8 2 2,0 3,3% 37 22
10 Охрид 8 204 363,6 5 8,9 2,5% 24 175
11 Кавадарци 21 48,8 1 2,3 4,8% 5 15
12 Гостивар 5 3 156 130,2 12 10,0 7,7% 51 93
13 Гевгелија** 12 34,9 0 0,0 0,0% 9 3
14 Струмица 17 17,9 1 1,1 5,9% 7 9
15 Крива Паланка 16 66,9 0 0,0 0,0% 6 10
16 Радовиш 4 12,3 0 0,0 0,0% 4 0
17 Крушево 1 7 73,5 2 21,0 28,6% 2 3
18 Кочани 74 154,3 3 6,3 4,1% 50 21
19 Пробиштип 1 26 169,9 0 0,0 0,0% 9 17
20 Демир Хисар 2 23,9 0 0,0 0,0% 1 1
21 Македонски Брод 6 53,6 0 0,0 0,0% 2 4
22 Пехчево 6 120,2 0 0,0 0,0% 3 3
23 Берово 3 23,1 1 7,7 33,3% 2 0
24 Валандово 6 50,6 0 0,0 0,0% 4 2
25 Виница 3 15,4 0 0,0 0,0% 3 0
26 Делчево 1 4,2 1 4,2 100,0% 0 0
27 Кратово 5 52,3 0 0,0 0,0% 3 2
28 Свети Николе 1 42 204,8 0 0,0 0,0% 5 37
29 Кичево 4 3 48 84,0 1 1,7 2,1% 8 39
30 Ресен 2 6 122 746,1 3 18,3 2,5% 30 89
31 Неготино* 21 89,5 1 4,3 4,8% 14 6
Вкупно 115 7 40 7046 339,1 341 16,4 4,8% 3027 3678
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**2 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Богданци
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 67165 7047 4982 24 62183 7023
1 ИЈЗ – Вирусологија 35451 4132 3226 22 32225 4110
2 ЦЈЗ Скопје 776 148 0 0 776 148
3 Авицена 3838 483 0 0 3838 483
4 Биотек 5535 301 0 0 5535 301
5 Жан Митрев Клиника 8992 632 0 0 8992 632
6 Систина 5208 307 0 0 5208 307
7 Лаор 20 7 0 0 20 7
8 МАНУ 6139 885 1756 2 4383 883
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 125 3 0 0 125 3
11 ЦЈЗ Битола 322 64 0 0 322 64
12 Лаборатории од странство 4 4 0 0 4 4
image (18)